Szörptúra, fröccstúra és Mozdony Matiné szombaton
Rossz idő esetén is!
Május 14-én a Vasúttörténeti Park izgalmas családi programmal vár.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Május 14-én, szombaton, a Mozdony Matiné következő állomásán a Vasúttörténeti Parkban egy kis múltidézés vár. A rendezvényhez rendhagyó módon csatlakozott a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület is, amely Magyarország egyik legszebb régióját, a Mátrát és annak specialitásait mutatja be.

Mozdony Matiné és Mátrai nap

A Mátrát játékos formában ismertetik meg a vendégekkel: gyerekeknek szörptúra, felnőtteknek fröccstúra indul a park területén, ahol a Mátra nevezetességeit kell megkeresni, feladatokat megoldani. A gasztronómia kedvelőit Magos Zoltán szakácsmester, a Mátra hírnöke kalauzolja el a mátrai borok és a gasztronómia rejtelmeibe. Apró, hangulatos mátrai falvak hozzák el értékeiket.

A Vasúttörténeti Parkban az időutazás a gőzmozdonyokkal folytatódik. A régi mozdonyokat kedvelők ezúttal is felszállhatnak a múlt kedves emlékeire, megcsodálva az elfeledett hőskorszak remekműveit.

Belépőjegy árak

  • Felnőtt 1400 forint
  • Gyermek, nyugdíjas 800 forint
  • Családi – 3000 forint

A gyermekek kipróbálhatják magukat a Vasúttörténeti Park sajátos interaktív programjain: a hajtányozásban, gőzmozdonyvezetésben, fordulhatnak a fordító-korongon, vagy utazhatnak egy kört a 850 méter hosszan robogó kerti vasúton. A sok színes programból természetesen a gőzmozdonyok parádéja a fordítókorongon sem hiányozhat. Az időjárás sem befolyásolhatja a rendezvényt, mert a 3000 m2-es Orient csarnokban minden programelem befér. Cím: Vasúttörténeti Park 1142 Budapest, Tatai út 95.

Kép: www.orszagalbum.hu

Ezt is szeretjük