Van egy nagyon rossz hírünk, ha Budapesten töltöd a hétvégét
Eláruljuk, a város mely részeit kerüld el, ha nyugodt hétvégét szeretnél. Van mire figyelni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jobb, ha elfelejted az autódat, ha Budapesten van dolgod, ugyanis szombaton lényegében lehetetlen lesz így közlekedni a belső kerületekben.

Nemcsak kerékpáros felvonulás, de építkezés miatt is lezárások, terelések várhatóak. A közösségi közlekedés rendje is változik.

Tízezernél is több bringás vonulhat

A szombati I Bike Budapest biciklis felvonulás várhatóan több tízezer résztvevője miatt jelentős forgalmi dugókra lehet számítani a belvárosban - közölte a Magyar Kerékpáros Klub pénteken az MTI-vel.

A demonstráció ideje alatt több út egyáltalán nem, vagy csak nagyon lassan lesz járható és keresztezhető. A felvonulás alatt 450 önkéntes rendező biztosítja - a rendőrséggel és a BKK-val együttműködve - a tömegközlekedési eszközök gyors áthaladását, elsősorban a villamosokét és a metrópótlókét, amelyek várhatóan zavartalanul járhatnak. Gondoskodnak a gyalogosok áthaladásáról, nagyobb csomópontokban pedig az autókéról is.

Az útvonal érinti a pesti alsó rakpartokat, a Dráva utcát, a Dózsa György utat, a Damjanich utcát, a Rottenbiller utcát, a Rákóczi utat, a Kossuth Lajos utcát, az Erzsébet hidat, az Attila utat. A felvonulók áthaladnak az Alagúton, a Lánchídon, a Széchényi téren, a Kossuth tér környékén és a Margit hídon.

A felvonulás útvonalán több helyen parkolási tilalom lesz. A 7-es buszcsalád járatait és a Rákóczi útról a Hegyalja út felé haladó buszokat budai irányban a Blaha Lujza térnél a Szabadság híd felé terelik. Torlódás várható a Kiskörúton és a Nagykörúton, a Dózsa György úton, a Hősök tere, a Keleti pályaudvar és a Boráros tér környékén, a Hegyalja úton, az Attila úton, a Mészáros utcán, valamint a Margit híd felé vezető útvonalakon.

A BKK is figyelmeztet

Péntekről szombatra virradóra új forgalmi rendet vezetnek be a Margit körúton, a Keleti Károly utcai csomópontnál a budai fonódó villamoshálózat építése miatt: várhatóan május 23-ig csak egy sávon lehet majd kihajtani a Margit körútra.

A Kis Rókus utcából ugyanakkor a korábbi egy helyett két sávon lehet majd balra, a Margit körútra kikanyarodni, ezért a Budapesti Közlekedési Központ - BKK - arra kéri a Margit híd felé tartó autósokat, hogy ezt az útvonalat vegyék igénybe.

Közben még javában folyik a 4-6-os villamospálya felújítása, így igazi kaland lesz a közlekedés a fővárosban hétvégén. Ha mindez még mindig nem lenne elég, akkor a budai rakpartokon egész szombaton és vasárnap délelőtt forgalmokorlátozások lesznek egy hajóverseny miatt.

Fotó: Facebook.com/BKK

Ezt is szeretjük