Fontos riasztást adtak ki: veszélyben vagy, ha te is a 19 település egyikén laksz
Itt a lista
Több településen elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

nagykep?cikkid=168016&kep=szmog-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több magyar városban is életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata hétfőn a levegő romló minősége miatt. Budapesten ma hajnalban intézkedett Tarlós István főpolgármester, mert a szálló por légszennyezettségi szintje a fővárosi mérőállomásokon két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. Miskolcon, Sajószentpéteren és Nyíregyházán hétfő délelőtt lépett életbe a füstködriadó tájékoztatási fokozata, mivel tovább romlott a levegő minősége, és a szálló por koncentrációja átlépte a tájékoztatási küszöbértéket.

Az OKK környezet-egészségügyi igazgatóságának térképén hétfőn a szálló por magas koncentrációja miatt Budapestet, Százhalombattát, Tökölt, Szegedet, Miskolcot, Nyíregyházát és Sajószentpétert jelölték a veszélyes levegő minőséget jelző piros színnel. Tájékoztatásuk szerint 12 településen - Mosonmagyaróváron, Győrben, Tatabányán, Székesfehérváron, Esztergomban, Vácon, Egerben, Szolnokon, Debrecenben, Kazincbarcikán, Hernádszurdokon, és Oszláron - egészségtelen a levegő minősége. Emellett országszerte több települést a kifogásolt levegőminőséget jelző zöld színnel jelöltek.

Szennyezett a levegő a magyar városokban

Már 2016 novemberében is borzasztóan szennyezett volt a levegő egyes magyar településeken, és ezt az alábbi cikkben látható fotók is bizonyítják.

Ezt is szeretjük