10 alig ismert szilveszteri babona, ami hatással lehet a szerencsére - Semmi közük a lencséhez

Az alábbi apróságokról sokan nem hallottak, pedig a hiedelem szerint befolyásolhatják a szerencsét az új évben.

babona-3

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régebben mély meggyőződés övezte a babonákat, elődeink szentül hittek abban, hogy ha valamit a hiedelmek szerint tesznek, vagy nem tesznek, az mágikus hatással van a sorsukra. Manapság ezeket a kis hagyományokat már inkább megszokásból követik az emberek, de persze most is vannak, akik úgy vélik, hogy ezzel valóban befolyásolhatják a szerencséjüket.

Akár babonás vagy, akár nem, szilveszter napján érdemes betartani az alábbi tíz apróságot, már csak azért is, mert szórakoztató velük foglalatoskodni, és az ünnepi hangulatot is fokozhatják. Különben is, ki tudja, talán tényleg hozzáad valamit a következő évedhez, ha abban a tudatban vágsz neki az új esztendőnek, hogy tettél a szerencsédért.

Olyan hiedelmeket gyűjtöttük össze, amelyek nem épültek be a köztudatba olyan mértékben, mint a lencseevés vagy a takarítási tilalom, mégis érdemes figyelmet szentelni nekik.

Fotók: Getty Images

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük