8 fontos teendő, hogy szerencsés legyen a jövő éved

Tedd meg most!

Néha elég keveset tenni ahhoz, hogy hatalmas változások következzenek be. Néhány szerencsehozó fortély!

Ha betartasz néhány egyszerű feng shui szabályt, és lehetővé teszed, hogy az otthonodban keringő energiák segítsenek elérni a céljaidat, akkor nagy a valószínűsége, hogy a következő évben is magasan ragyog majd a szerencsecsillagod. Mielőtt teljesen átalakítod a lakást, vagy teleaggatod az otthonodat különböző fémdíszekkel, fontos tudnod, hogy a feng shui csak közvetve hat az életed egy-egy területére.

Céljaid eléréséhez minden esetben érdemes tisztáznod, hogy miben és miért kell változnod. Miután sikerült beazonosítanod az életed egy-egy fontos területét torlaszoló tényezőket, néhány hasznos feng shui tipp óriási lendületet adhat.

Lépj ki az állóvízből, és hozd működésbe a keleti chit!

Ha már hosszú ideje foglalkoztat a gondolat, hogy jó lenne kilépni a langyos állóvízből, akkor új karriered beindításához lelkesedésre, magabiztosságra és hitre biztosan szükséged lesz. Ezek a minőségek a keleti chiben találhatóak meg. Ebből következik, hogy a szerencsés kezdethez érdemes minél több keleti energiát építeni a saját energiameződbe.

Ennek érdekében több praktikát is bevethetsz. Helyezz egy vízzel teli tálkát az otthonod vagy az irodád keleti részébe. Minden reggel cseréld ki benne a vizet, ami friss energiával tölti majd fel a helyiséget. A víz ugyanis támogatja a keleten uralkodó fa energiát, és fokozza a napkeltéhez kapcsolódó tavaszias chi jelenlétét.

A hatás biztosan nem marad el, ha íróasztalodat úgy fordítod, hogy munka közben arccal kelet felé nézz. Néhány szobanövény is sokat segíthet. A növények amellett, hogy erősítik a keleti chit, a fa chi jelenlétét is fokozzák, ami egy felfelé irányuló, aktív és új reményekkel teli elem.

Azonosítsd a problémát, majd használd a fém energiáit!

A feng shui segítségével könnyedén kialakíthatod a pénzügyeidet támogató atmoszférát. A sikerhez azonban elsősorban magadon kell dolgoznod, illetve pénzügyileg tudatossá válnod. Először is, gondold át, hogy milyen ötleteid vannak a gyarapodásra. Mérlegeld, hogy a takarékoskodással vannak problémáid, vagy inkább a pénzkereseti lehetőségeid korlátozottak.

Ha sikerült beazonosítani a gyarapodásodat akadályozó problémát, jó, ha tudod, hogy otthonod minden egyes szegletét a célod szolgálatába állíthatod. Anyagi boldogságodat leginkább a napnyugtához, a betakarítás időszakához kapcsolódó nyugati chi energia támogatja. A pénzügyi tudatosság és a pénzügyek javítására fordított energia növelésének legjobb módja, ha ezt a chit erősíted az otthonodban.

Ezt úgy valósíthatod meg, ha egy piros asztalterítőre pénzérméket vagy papírpénzeket helyezel a lakásod nyugati részén. A fém, amelyből az érmék készültek - valamint a piros terítő - fokozzák a fém energiát. Az intézkedés azért is hasznos, mert a szoba jól látható pontján kipakolt bankók folyamatosan emlékeztetnek arra, hogy életednek erre a területére összpontosítasz.

Vedd körül magad harmonikusan áramló chivel!

Egyáltalán nem mindegy, hogy otthonod milyen mértékben támogatja - vagy éppen károsítja - egészségedet. Annak érdekében, hogy az energiáid egészségesen áramolhassanak a szervezetedben, vedd körül magad szabadon, lágyan és harmonikusan áramló chivel. Ehhez sok-sok természetes fényre és természetes anyagból készült bútorra, zöld növényre, rendszeres szellőztetésre van szükséged.

Egészséged szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között alszol. Alvás közben ugyanis az ember különösen fogékony az őt körülvevő chire.

Ha van, akkor minden esetben érdemes eltávolítani a tükröt a hálószobából, mert a fényes tárgyak miatt az túl intenzív mozgásba lendülhet, ami zavarhatja a nyugodt és pihentető alvást. Igyekezz úgy elhelyezni az ágyat, hogy fekvő helyzetben az ajtóra és az ablakra is ráláss.

Csalogasd elő játékos énedet, és találd meg a szerelmet!

Érdemes egy alapos önvizsgálatot tartanod akkor is, ha már huzamosabb ideje képtelen vagy párt találni magadnak. Sok magányos nő befelé forduló és zárkózott lesz, ha hosszabb ideig párkapcsolat nélkül kell élnie. A rosszkedv pedig inkább taszítja, mint vonzza a többi embert. Ahhoz, hogy a férfiak igényt tartsanak a társaságodra, jobban teszed, ha az óévvel együtt a bánatot is magad mögött hagyod.

Romantikus, játékos énedet a nyugati chi jelenlétének felerősítésével csalogathatod elő. Ehhez több hasznos feng shui tippet is igénybe vehetsz.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A romantikus légkört generáló piros és rózsaszínű ruhák, illetve ezüst ékszerek viselése mellett otthonodban is érdemes eszközölnöd néhány párcsalogató megoldást. Tegyél egy tükröt a lakás nyugati részébe, egy olyan falra, amelyik a külvilágra néz. Nem csak ezzel az intézkedéssel aktiválhatod a nyugati chi áramlását. Hasonló hatást érhetsz el, ha - egy iránytű segítségével - úgy fordítod az ágyadat, hogy alvás közben a fejed nyugati, a lábad pedig keleti irányba nézzen. Könnyen előfordulhat, hogy az ágyad egy kicsit furcsa helyzetben áll majd a szobában, ha azonban hat hétig ebben a helyzetben alszol, akkor nem kell sokáig várnod a szerelemre.

Ezt is szeretjük