3 csodálatos pezsgőkoktél

Nem kell különleges hozzávaló

Pezsgő nélkül nincs szilveszter, de, ha nem szeretnéd töményen fogyasztani, készíts belőle mesés koktélokat!

Búcsúztasd méltón az óévet egy pohár ízletes pezsgőkoktél társaságában! Nem lesz semmi különleges alapanyagra szükséged, így akkor sem kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod, ha a házibulin szeretnéd felszolgálni a következő recepteket. Ami viszont biztosan kelleni fog, az a rengeteg jég és a behűtött pezsgő.

Egyre figyelj, a felhígított alkohol is alkohol, úgyhogy csak csínján bánj vele, ha nem szeretnél becsípni.

Narancsos pezsgőkoktél

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 4 narancs
  • fél üveg pezsgő

A narancsokat hámozd meg, majd facsard ki a levüket. Szűrd át, és keverd össze a cukorral. Lassú tűzön forrald sziruppá.

Hagyd kihűlni, majd kanalazd poharakba. Behűtött pezsgővel öntsd fel, és díszítsd a poharak szélét narancshéjjal.

Francia koktél

Hozzávalók:

  • 6 cl ananászlé
  • 2 cl konyak
  • 1 ananász- vagy narancsszelet
  • száraz pezsgő
  • jég

Egy pezsgőspoharat tölts meg jéggel, majd öntsd rá a konyakot és az ananászlevet. Keverd össze alaposan, és töltsd bele a pohárba a pezsgőt is. Díszítsd az egészet egy szelet naranccsal vagy ananásszal.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Gyümölcsös pezsgő

Hozzávalók:

  • 90 ml száraz pezsgő
  • 5 ml citromlé
  • fél őszibarack

Az őszibarackot - teljesen megfelel a konzerv - pépesítsd össze, célszerű mixerrel összetörni.

Töltsd a pezsgőspohárba, majd öntsd fel a citromlével, végül a hideg pezsgővel. Ízlésed szerint jeget is tegyél bele, és díszítsd a citrom spirálban levágott héjával.

Ezt is szeretjük