A 6 legerotikusabb album, ha összebújnátok

Egy kettesben töltött buja este kötelező kellékei a gyertyák és a vérpezsdítő dallamok. A következőket melegen ajánljuk.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A stressz leküzdésének legjobb ellenszere az, ha kikapcsoljátok a telefonotokat, a tévét és a számítógépet, sejtelmes gyertyafénnyel és vágykeltő illatokkal töltitek meg a szobát, megszabadultok a ruháitoktól, és csak egymással foglalkoztok.

Ha pedig még egy olyan lemez is akad a CD-gyűjteményben, amely az első számától az utolsóig vérpezsdítő dallamokat tartalmaz, az este sikere garantált. Ha nincs, szerezzétek be a következő albumok egyikét!

Csak csukd be a szemed...

Lilla kedvence: Kaliforgia soundtrack

Kaotikus, mélyenszántó, provokatív és nagyon szexi - a kritikusok leggyakrabban így jellemzik az elmúlt évek egyik legmerészebb tévésorozatának kikiáltott Kaliforgiát, melynek zenéje is hűen tükrözi a néha romlott, máskor melankolikus rock&roll életérzést.

A sorozat két évadjához két külön válogatáslemez készült, melyeken kultikussá vált rockballadák és kevésbé ismert dalok egyaránt elhangzanak, olyan előadók tolmácsolásában, mint a Rolling Stones, a Doors, Bob Dylan, Nick Cave vagy épp Sheryl Crow. Sajátos gondolatai, szarkasztikus humora és különleges hangulata miatt magát a sorozatot sem szabad kihagyni, azonban, ha amolyan füstös-fülledt-érzelmes aláfestésre vágysz, a soundtracket is érdemes beszerezni, mely szintén képes visszaadni valamit abból, mit is jelent a szex és a szerelem a nyugati világ alkonyán.

Szerelem szenvedélyes köntösben

Noémi kedvence: Rómeó+Júlia filmzene

Régóta nagy kedvencem a Rómeó+Júlia című ausztrál film zenéje - gyakran landol a lejátszóban, mégsem tudom megunni.
Igen változatos lemezről van szó, hiszen egymástól igen eltérő stílusú előadók járják körbe ugyanazt a témát, a lehető legkülönfélébb módokon. Olyan zenekarok jelenítik meg például a szenvedély és szerelem egyes formáit, mint a korántsem romantikus számairól ismert Radiohead, a Cardigans. Az album legerotikusabb dala a Garbage #1 Crush című száma, mely a lemez első dalaként azonnal megalapozza a megfelelő hangulatot: egyszerre nagyon mély és nagyon érzéki, bárhová képes fülledt, erotikus légkört varázsolni, ráadásul tökéletes alapot nyújt az album további számainak élvezetéhez.

Ha egy kis tűzre vágysz

Melinda kedvence: Mishaps Happening a Quantic-tól

Ha nem éppen romantikus gyertyafényre, inkább kicsit tüzesebb hangulatra vágyom, akkor általában a Quantic Mishap Happenings című lemezét teszem be a lejátszóba. Alapvetően nem vagyok az elektronikus zene híve, de ez az album a lágy dzsesszes elemekkel kimondottan kellemes, oldott hangulatot áraszt, miközben egy csipetnyi déli romantikával tölti meg belvárosi hétköznapjaim. Különösen a Sound of everything című számot szeretem, ami egyszerre ébreszti fel bennem a szabadságvágyat és a szenvedélyt, így ezzel az albummal számomra mindig garantált egy oldott, tüzes este. Ha pedig párommal együtt hallgatom, a lágy dallamok és a duruzsoló hangú énekesnő egy idő után készségesen háttérbe szorul a hálószoba sötét sarkába, átadva a terepet a forró szenvedélynek.

Pörgős, ritmusos, mégis szexi

Pálma kedvence: Detunized gravity a De-Phazz-tól

Finoman búgó hang, szexi fúvós a háttérben, lassú, de határozott ritmusok, mindez megspékelve vonósokkal. Valahogy így tudnám jellemezni a De-Phazz 1997-es, Detunized Gravity című albumát, amely egytől egyig olyan zenéket tartalmaz, amelyek bármikor képesek forró hangulatba hozni bárkit azzal, hogy a nőből valódi nőt, a férfiból pedig igazi férfit varázsolnak.
Hogy hogyan csinálja mindezt a De-Phazz? Fogalmam sincs. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem sok olyan albumot hallottam még, amely ennyire képes elcsavarni a fejemet, mint a Detunized Gravity. Bár a lemez A-tól Z-ig kitűnő, a Cut The Jazz és a No Jive című felvételeket kiemelten ajánlom - mégpedig pontosan ebben a sorrendben.

Forró nyári estéket idézve

Erna kedvence: Dirty Dancing 2 soundtrack

Nyár, tengerpart és tánc reggelig egy szexi fiatalemberrel - ki ne álmodott volna már legalább egyszer egy ilyen estéről?
Bár a Dirty Dancing 2 a kevésbé emlékezetes második részek sorsára jutott, és nem tudta megütni az első sikerét, a filmzene szerintem telitalálat. Az album nemcsak azért szexi számomra, mert a fülledt kubai éjszakákat idézi, hanem azért is, mert többnyire spanyol szövegű számokat tartalmaz, ez a nyelv pedig nálam könnyen kiüti a biztosítékot.
Az egész lemezt szeretem, amelynek hallatán azonban még a távolsági buszon ülve is megmozdul a lábam, az az Orishas feat. Heather Headley Represent, Cuba című szám. Bár nemrég, köszönhetően a kereskedelmi rádióknak, még a csapból is ez folyt, ma is képes felidézni bennem a nyári szerelmek édes csábítását

Az erotikus hangulat garantált

Ági kedvence: Ladies and gentlemen George Michael-től

George Michael 15 éves fennállását ünnepelte egy dupla best of válogatással, melynek egyik korongja a léleknek - For the soul -, a másik pedig a lábnak - For the feet - szólt.
Én az utóbbit kedvelem, mert remek, pörgős dalokat tartalmaz, gyakran teszem be a lejátszóba. George Michael munkássága nem nélkülözi az erotikát, így a korongon olyan szexi számok is helyet kaptak, mint a Fastlove, az Outside vagy az I want your sex.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kellemes, mégsem andalító zenék és szexi szövegek jellemzik ezeket a számokat, melyek garantáltan mindenkit erotikus hangulatba ringatnak - nem véletlenül ajánlja Pirner Alma is a házi sztriptízhez.

Ezt is szeretjük