Szenvedély, húrszakadás, mediterrán hangulat

Goran Bregovic a MŰPA-ban!

Hallhasd meg február 18-án Bregovic és Tompos Kátya előadását.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Goran Bregovictól sosem állt távol a teatralitás: szimpla koncertjein is rengeteg zenész és énekes veszi birtokba a színpadot. És itt a birtokba vesz kifejezést szó szerint kell érteni: otthonuk, de legalábbis mindennapi közegük a színpad.

Amelyen ráadásul úgy tevékenykednek, hogy a közönség közben azt érzi, egy hol fergetegesen jókedvű, hol szívszorongatóan szomorú, hol meg sírva vigadó ágas-bogas mediterrán család összejövetelébe csöppent, új családtagként.

Goran Bregovic: Margot, egy boldogtalan királyné emlékiratai

2011. február 18-án este 19:30-tól is harsognak a rézfúvósok, pereg a dob, szakadnak a húrok, egymást váltják az énekesek Művészetek Palotájában. Egyáltalán nem színházba való koncert a Margot, egy boldogtalan királyné emlékiratai. Ülve, csendben szinte képtelenség kibírni. Tapsol, éljenez is a közönség folyamatosan.

Ami persze egyáltalán nem csoda, hiszen a hegedűt 16 évesen gitárra cserélő Bregovic az érzelmekben gazdag, szenvedélyes balkáni népzenére alapozza dalait, amelyek közül jó néhányat filmekhez írt. Ráadásul nem is akármilyenekhez, többek között Kusturica olyan klasszikusaihoz, mint az Arizonai álmodozók vagy éppen a nagysikerű a Cigányok ideje.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Eredetileg filmzenének készült mostani koncertjének programja is: a Queen Margot című Patrice Chéreau-alkotást tette vele még emlékezetesebbé. Az új, 2010 júniusában bemutatott koncertváltozatban ezúttal is számos zenész és énekes működik közre Goran Bregovic mellett, valamint minden országban egy színésznő is színpadra lép, aki az adott ország nyelvén meséli el a történetet - nálunk a Köntörfalakból és a Poligamyból ismert Tompos Kátya. A február 18-ai koncertre 2600, 4900, 7500, illetve 8900 forintért kaphatók jegyek.

Kép: www.vidorfest.hu

Ezt is szeretjük