Koronavírus: baljós érték emelkedik az ország több településén

A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a betegek számának növekedését.

koronavirus
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Újabb településeken emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ, röviden NNK kedden a koronavirus.gov.hu oldalon.

Azt írták: Békéscsabán, Budapest déli és központi területein, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Pécsen, Székesfehérváron növekedő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében a 35. héten végzett szennyvízvizsgálatok. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését - tették hozzá.

Az NNK által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása - hangsúlyozták.

Ezért mindenkitől azt kérik, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet, a maszkot viseljék az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat arra kérik, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát - szögezték le. - Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését - fogalmaztak a kormányzati portálon.

Fotók: Getty Images

Veszélyes jelenség ütötte fel a fejét a koronavírussal kapcsolatban

A virológus sajnálatosnak nevezte, hogy sokan nem veszik már komolyan a maszkhasználatot, a távolságtartást, feleslegesnek tartják az óvintézkedéseket, és inkább azoknak hisznek, akik szerint csak pánikkeltés van, nincs is igazi járvány.

Veszélyes jelenség ütötte fel a fejét a koronavírussal kapcsolatban: a szakértő figyelmeztet

Virológus hívta fel a figyelmet a koronavírus tagadásának veszélyeire.

Elolvasom
Ezt is szeretjük