Lépésről lépésre: így készíts szemfestéket otthon, fillérekből

Házilag is megoldhatod a szemfestéked előállítását, ráadásul pénztárcakímélő módon.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem szeretnél több ezret költeni egy egyszerű szemhéjpúderre, elkészítheted otthon is, a bolti ár töredékéért.

Csak néhány hozzávalóra lesz szükséged, és szinte percek alatt megvan az eredmény.

Szemhéjfesték házilag

A következő recept már számos teszten esett át, és mindig jól teljesített. A házi szemfesték felveszi a versenyt a boltival, mind a szín tartóssága, mind élénkség szempontjából. Kedved szerint variálhatod az árnyalatokat, és még csak nem is kell vele sokat bíbelődnöd. 

Erre lesz szükséged:

  • üres paletta - régi szemhéjpúderé is jó, de alaposan tisztítsd ki
  • izopropil-alkohol és cseppentő
  • pigmentpor (hobbiboltban, festékboltban kapható)
  • kisebb tálka
  • spatula - egy szélesebb ecsetnyél is megteszi
  • pénzérme - körülbelül a paletta festékedényével megegyező méretű
  • papír törlőkendő
  • hajszárító

Egy evőkanál pigmentet tegyél a tálkába, majd csepegtess hozzá 15 csepp alkoholt. A spatula segítségével alaposan dolgozd össze - addig kevergesd, míg sűrű, homogén masszát nem kapsz.

Ekkor óvatosan, apránként helyezd át a keveréket a paletta üres festékedényébe, amíg az meg nem telik. Most következik a szárítás, amibe te magad is besegíthetsz egy hajszárító segítségével. Amikor a festék már majdnem teljesen száraz, nyomj papír törlőkendőbe csavart érmét a tetejére, hogy egyenletessé váljon, és már el is készültél.

Szemfestéklemosó otthon

Ha a szemhéjfestékkel már elkészültél, gyárthatsz magadnak házi olajat is, amivel majd eltávolíthatod azt a szemedről. A különböző sminklemosó készítményekért is borsos árat kérhetnek, különösen a jó minőségű termékekért, amelyek esetleg még bőrápoló hatással is bírnak. A következő keverék azonban-  amellett, hogy fillérekből megvan - nemcsak maradéktalanul megszabadít a sminktől, de hidratálja, táplálja is a bőrödet. 

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Keverj össze négy kávéskanál olívaolajat két kávéskanál napraforgó- vagy mandulaolajjal. Márts bele egy vattát, csavard ki, és már törölheted is a sminket. Ha szeretnéd, nagyobb adagot is készíthetsz belőle, az arányok megtartásával. Csak tedd bele egy kicsi, lezárható üvegbe, és máskor is felhasználhatod.

Ezt is szeretjük