A horoszkóptól kezdve az időszámításig: a 12-es szám mindenhol ott van

Mindenkinek van szerencseszáma, akár a csillagjegyed alapján is meghatározható, mit ikszelj a lottószelvényen.

Számmisztika 12
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A numerológia sokak szerint hókuszpókusz, mások viszont hisznek benne. Megismerni alapvetéseit mindenképp érdemes és érdekes. A számmisztika szerint a számok nemcsak mennyiségeket jelölnek, hanem minőségi jelentésük is van.

A numerológia szerint az egyik legérdekesebb szám a 12-es, mellyel most közelebbről is megismerkedünk.

A sokszínű 12-es

A 12 a tudat és az értelem száma az ezoterikus tan szerint. Érdekes összefüggés, hogy éppen ennyi agyideg fut ki az agyalapból, de a 12-essel sok helyen találkozni még, ami a számmisztika hívei szerint talán nem is véletlen: az óralapon 12 szám van, illetve a Nap is egy év, azaz 12 hónap alatt járja körbe a zodiákust - ami 12 állatövi jegyből áll. A dobókockával két hatost dobni általában szerencsés: ezek összege is 12. 

dobokocka
Fotó: Getty Images Hungary

A görög mitológia szerint 12 főisten lakott az Olümposzon, Héraklésznak pedig 12 feladatot kellett végrehajtania. Vajon hány tengerész kísérte Odüsszeuszt a tengeren? Pontosan 12. Izrael népe is 12 törzsből állt, épp annyiból, ahány apostola volt Jézusnak a Biblia szerint.

Továbbmegyünk, irány a jog és a történelem: a római jog alapjait 12 táblára jegyezték fel, és 12 esküdt ült a bíróságon. Napjainkban az Egyesült Államokban még mindig így van. Az 1848-as forradalomban 12 pontos követeléssel vonultak utcára a márciusi ifjak, és még az Európai Unió zászlóján is éppen 12 arany csillag található.

Méréshez is használják a 12-est: a Beaufort-skálán, melyen a szélerősséget mérik, 12-es fokozatú a legerősebb orkán. 12 darabból áll össze egy tucat, ami szintén a mennyiség megadására szolgáló mértékegység. 12-szer egy tucat az egy nagy tucat, 12 hüvelyk pedig egy láb, ami egyébként 30,48 cm-nek felel meg. 

A 12-es az ezotériában és a numerológiában

Az ezoterikus megközelítés szerint a kommunikáció száma a 12, de nemcsak evilági szinteken, hanem akár telepatikusan is, ha valóban létezik ilyen.

A 12-es Tarot-kártya az akasztott embert jelöli: nem kell megijedni azonban, ennek jelentése csupán a másképp való gondolkodás, az átlagemberétől eltérő, akár mások által különcnek tűnő észjárás.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A számmisztika úgy tartja, hogy akinek a 12-es szám a kabalája, életére jellemzőek lehetnek az extrém, hirtelen fordulatok. A 12-én született ember a numerológia személyiségelemzése szerint gyakran izgatott, nyugtalan, de kreativitása szárnyal, fogékony a változásokra, és igénye is van rájuk. Valaki esetleg magára ismert? A számmisztika szerint lehetséges.

A 12-est nagyon pozitív számnak tartják. A három isteni alapelvet megszorozva az anyagi világ számával, ami a négyes, 12-t kapunk, ami a beteljesülés száma. 

Múltból a jövőbe

A számmisztika alapjai réges-régen kialakultak: nem is gondolhatták akkor még, hogy ennyi évvel később is befolyással lesz az emberek életére. Ezek a rajzok azonban elég konkrét képet mutatnak, hogy száz évvel ezelőtt hogyan képzelték el a jövőt!

100 évvel ezelőtt úgy hitték, ilyen lesz a világ ma: érdekes rajzok készültek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük