Ingyen számítógéphez juthat a család

Csak pályáznod kell rá

Az Mátrix Közhasznú Alapítvány támogatja a rászorulókat az új programjával.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rászoruló családok számítógépet kaphatnak a Mátrix Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom programja révén.

A támogatói projekt 2013-ban ötven rászoruló családban élő, 10-14 éves gyereknek biztosít számítógépet, használtan ugyan, de a gépek jó állapotban vannak. A gyerekek a tanáruk által jelentkezhetnek, amennyiben két vagy több kiskorú testvérük van, illetve, ha a tanulmányi átlaguk eléri a négyest.

A pályázat feltételei

A feltételek között szerepel elsősorban egy szülői vagy gondviselői nyilatkozat leadása, néhány mondatban kifejtve és kézzel írva. Ennek a dokumentumnak a hátrányos helyzetről való beszámolót kell tartalmaznia, tehát az árvaságról, a létminimum alatt élésről, illetve arról, hogy a háztartásban nem rendelkeznek számítógéppel.

Ezenkívül meg kell adni a pontos adatokat a gyerekek és a szülők - gondviselők - nevével, címével, telefonszámával és a pontos elérhetőségével. Mellékelni kell ezeken felül a gyermek félévi vagy év végi bizonyítványának másolatát. A gondviselőnek vállalnia kell, hogy a komplett számítógépet az alapítvány székhelyén, kipróbált állapotban veszi át. Az adományozott számítógépeket nem adhatja tovább a támogatott harmadik fél számára.

A gyerek osztályfőnökének feladata, hogy a szülői nyilatkozatot és a gyerek tanulmányi eredményét bemutató bizonyítvány iskola által hitelesített másolatát az alapítvány címére beküldje.

A 2013-as Számítógép Álom programban egy évben egy diák csak egy alkalommal vehet részt. A programra való jelentkezés határideje 2013. július 4., csütörtök. A gépek kiosztása várhatóan október végéig történik meg, és csak a támogatottakat értesítik a pályázat elnyeréséről. A program szervezői körülbelül tízszeres túljelentkezésre számítanak, így ténylegesen azok kapják meg a támogatást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Milyen támogatások járnak még?

Az iskolakezdési támogatás többek között az egyik, melyet a munkavállaló utalvány formájában igényelhet. Eddig el lehetett számolni a számlákkal a munkahelyeken, de 2013. január 1-től már csak utalvány formájában lehet élni a lehetőséggel, amit tankönyvre, taneszközökre és ruházatra lehet felhasználni, az általános, illetve a középiskolások számára. Az összeg 2013-tól a minimálbér 30%-áig juttatható, tehát ebben az évben 29 400 forint gyerekenként, évente egy alkalommal. A támogatás 14 ezer üzletben használható fel országszerte. Az igényléséhez munkavállalói igazolás szükséges, és a tanév első napját megelőző hatvanadik naptól érvényes a naptári év végéig.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ingyen tankönyv

Az ingyenes tankönyvellátást először a 2013/2014-es tanévtől kell alkalmazni az általános iskolák első évfolyamán. A rendszer működése alapján az iskolák 2013 tavaszán megrendelik a szükséges tankönyvmennyiséget. Az ingyenes tankönyvre jogosult a gyerek, ha tartósan beteg, fogyatékkal élő, pszichés fejlődési problémákkal küzd, ha három- vagy többgyermekes családban él, ha nagykorú, és saját jogán családi pótlékra jogosult, valamint, ha rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül.

Ezt is szeretjük