Üveggyapotot tett az orvos a sérült teknős páncéljára: még ő is meglepődött az eredményen
A történet szerencsés véget ért.

teknos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különös és megható posztot tett közzé az Ohio állambeli, Hocking Hills-i állatklinika egyik állatorvosa a Facebook-oldalukon. A történet évekkel korábbra nyúlik vissza, amikor egy autóbalesetben megsérült páncélú teknőst vittek be hozzájuk.

A teknős törött páncélját az állatorvos üveggyapotos anyaggal próbálta megjavítani, majd a beavatkozást követően szabadon engedte a természetben.

Találkozás évekkel később

Mintha csak megköszönni tért volna vissza, a teknős nemrégiben újra felbukkant a közeli bokrokban. A doktornő megdöbbenten szembesült a látvánnyal, a helyreállított páncél ugyanis nem csak ideiglenesen állta meg a helyét; viselője boldogabb volt, mint valaha. "Ha tudtam volna, hogy örökké tart, sokkal divatosabbat csináltam volna" - jegyezte meg.

teknos-kep

A szívmelengető posztban az orvos azt is megjegyezte, hogy ezekben a pillanatokban érzi igazán: a megfelelő hivatást választotta, és a lehető legjobb dolgot csinálja. A klinika továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy ha valaki egy repedt páncélú teknőst talál az utcán vagy a parkban, a legtöbb, amit tehet, hogy segítséget kér.

A meggyógyított teknős már idősebb korban volt, ezért jól elboldogult az újonnan kapott páncéllal, de a fiatalabb páciensnél a növekedés miatt időről időre szükséges lehet cserélni azt, amiért fontos kikérni az orvos véleményét. 

(A kép forrása: Facebook/Hocking Hills Animal Clinic.)

Ezt is szeretjük