Így védd meg magad, ha rád támadnak!
Önvédelmi tippek
A mai világban sosem tudhatod mikor lesz szükséged önvédelmi ismeretekre. Lesd el tippjeinket! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok lány aki gázsprayt hord magával, egészen egyszerűnek gondolja a használatát, hiszen könnyedén képes lehet szembefújni vele a támadóját. Csak egy kicsi tégely, egy gomb, a lányokat mégis magabiztosság teszi.

Vajon tényleg biztonságban érezhetjük magunkat? Rábízhatjuk magunkat egy lejárt szavatosságú spray-re? Sokszor a biztonság látszata, az elképzelésekre épített védelem, mint egy légvár omlik össze, amikor a félelem valósággá válik és helyzet komolyra fordul.

Védd meg magad!

Egy hétköznapi tárgy, ha fegyverként tudod alkalmazni, valóban nagyban növelheti az esélyeidet, de nem szabad mentsvárként csak ebbe az egy dologba kapaszkodni. Önmagában egy eszköz képtelen megfelelő védelmet nyújtani, elsősorban mindenkinek magára kell számítania. Vannak olyan alapelvek, melyek minden nő számára könnyen elsajátíthatóak és beilleszthetőek a természetes védelmi eszköztárába. Beszélgetőpartnerünk Darányi Gábor, a Seijin Dojo oktatója, rendszeresen tart önvédelmi edzéseket nőknek, az ő segítségével szemezgettünk a legjobb praktikákból:

- Lerágott csont, de nincs új a nap alatt, légy mindig körültekintő! Kerülj tisztába a környezeteddel, figyeld tudatosan a körülötted lévő embereket, és ha valami azt súgja, hogy nem vagy biztonságban, akkor inkább menj el onnan. Ne hezitálj, ha veszélyben az életed, cselekedj! Akkor már nincs idő terveket gyártani. A legrosszabb, amit tehetsz, ha lefagysz.

Gondolkodj!

Általános vészhelyzetekre az emberek többségének megvannak a begyakorolt reakciói, megtanítják, merre menekülj, ha tűz üt ki vagy ne pusztakézzel akard ellökni, azt akit megráz az áram. Támadások esetére is szükséges, hogy legyenek ilyen sablonok a tarsolyunkban.

Ne legyél jó kislány, a támadód sem jó fiú. Az életed a legfontosabb, tegyél meg mindent, amit tudsz a védelméért. Sikíts, rúgj, harapj, karmolj, kiabálj segítségért. Gondold végig miért érdemes kockáztatnod a testi épségedet. A tárgyi értékek pótolhatóak, azokért nem éri meg felvállalni a konfliktust. Ha viszont valaki meg akar erőszakolni, akkor már teljesen más szituáció áll fenn. Aki meg sem próbál visszatámadni, akár egy életen át is bánhatja. A test sérülései gyorsabban begyógyulnak, mint a lelki sebek. Ahogyan Bertolt Brecht mondta: - Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már vesztett is.

seijingaleria10.jpg

Így okozz fájdalmat!

Akármilyen kigyúrt támadóval is kerülünk szembe mindig igaz, hogy a lágyék támadása hatékony, de ugyancsak fájdalmas pontokból még számtalan található. Nyúlj bele a szemébe, akkor nem csak fájdalmat okozhatsz, de ideiglenesen a látását is megzavarhatod.

Ott van az orra, mindenkinek nagyon érzékeny, ütésre könnyezést okozhat. Nyúlj bele körömmel, a legnagyobb bikát is el lehet vezetni az orránál fogva. Ahol éred karmold meg az arcát, harapd a fülét. Használd a táskádat, kulcsodat, ha kéznél van, ezzel fokozhatod az ütéseid erejét.

- Ahogy egy régi edzőm mondta versenyre készülés előtt: - Mindent szabad, amit a bíró nem lát. - mondja Darányi Gábor. - Az életben pedig nincsenek bírók, és érmek sem. A díj az, ha épp bőrrel megúszod a fenyegetést.

Ez sajnos a való élet

Mégis mire számíthatsz, ha felveszed a kesztyűt? Ne higgy a filmeknek, azt nem a való élet, hanem egy rendező irányítja, akinek az egyetlen célja látványos jeleneteket alkotni, és nem pedig a köznevelés. A realitásban minden sokkal nyersebben történik, nincsenek kész forgatókönyvek és semmi sem 100%-os. Ezért ezt ne is vedd receptkönyvnek, nincsenek jól megkoreografált gyakorlatsorok, a gyakorlati részt nem lehet papírból megtanulni. Viszont az alapszabályok sohasem változnak. Bízz önmagadban, és merj cselekedni!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2065114&banner=2065117&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük