5 egyszerű tipp, hogy boldog legyen a karácsonyod

Adni jó. Ezt ne felejtsd el, karácsonykor pedig segíts azokon, akiknek szükségük van rá!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A napi gondok közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni azokról, akik - sajnos, nem is kevesen - az átlagosnál lényegesen rosszabb helyzetben élnek.

Pedig könnyen lehet, hogy különösebb erőfeszítés nélkül segíthetsz nekik: egy megunt ruhával, egy használaton kívüli monitorral, néhány színes ceruzával.

Természetesen utalhatsz is a megadott számlaszámokra - már egy kisebb összeg is sokat jelenthet, főként a következő szervezeteknek. Segíts, hogy az ő karácsonyuk is boldog legyen!

Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért

Az alapítvány a koraszülött, oxigénhiányos állapotban világra jött, Down-kóros, végtaghiányos gyerekek ellátására és rehabilitációjára alakult.

Az általuk kidolgozott diagnosztikai és terápiás rendszer révén igyekeznek elérni, hogy a kis betegek maradandó károsodás nélkül érjék meg a felnőttkort, illetve a lehetőségekhez képest minél teljesebb életet élhessenek. A korai fejlesztés legváltozatosabb módszereit alkalmazzák, úgymint vízitorna, gyógytorna, a későbbiekben pedig kézműves-foglalkozással, művészetterápiával, diszlexia-prevencióval bővülhet a kör. Emellett olyan gyakorlati ügyekben is segítséget nyújtanak, mint például a segélyek igénylése.
Az alapítvány orvosokból, terapeutákból és védőnőkből álló, 55 fős szakembergárdája jelenleg 740 kisgyereket lát el budapesti, budakalászi és győri központjában.

Amire szükségük van: irodaszerek - papír, írószer, boríték -, filctoll, színes ceruza, festék, gyurma, természetes anyagokból készült játékok, cserepes növények.
Számlaszám: 10918001-00000411-38110018.
Adószám: 19650823-1-41.
Az alapítvány weboldala: www.gezenguz.hu »

Magyarországi Összefogás Roma Rom Szervezet

A szervezet a rossz szociális körülmények között élő romák és nem romák problémáinak a gyökeréhez nyúl.

A Nádudvaron létrehozott tanodában három szakképzett pedagógus gondoskodik a környékbeli hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáról. Repertoárjuk valamennyi tantárgyat felöleli. Emellett 11 számítógép áll a gyerekek rendelkezésére, ingyenes internet-hozzáféréssel. Jövőre indul a felnőttképzés azzal a céllal, hogy minél többen befejezhessék az általános iskolát.
Az alapítvány a rendőrséggel karöltve a bűnmegelőzésben is részt kíván venni: ennek keretében januártól rendőrök is tartanak majd előadásokat. Jelenleg 17 gyerek látogatja rendszeresen a tanodát - látványos sikerrel. Az érdeklődők száma ennél jóval nagyobb, ám az alapítvány lehetőségei egyelőre korlátozottak, pillanatnyilag a fűtés is gondot okoz.

Amire szükségük van: tüzelő - fa, esetleg szén -, számítógépek, irodai bútorok.
Számlaszám: 10400250-00024836-00000001.
Adószám: 18993710-1-09.

Szemem Fénye Alapítvány Reménykék Szolgálat

Az alapítvány gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekeknek és szüleiknek nyújt segítséget. Utóbbiak kezét a tragédia bekövetkezte után sem engedik el, és minden lehetséges módon hozzájárulnak ahhoz, hogy - ha az egyáltalán lehetséges - feldolgozzák a gyermekük elvesztését.

Az alapítvány munkatársai keddenként úgynevezett gyászkört tartanak, ahol semmilyen külső körülmény nem akadályozza a fájdalom megélését - azaz lényegében a gyászmunkát. Időről-időre közösen megemlékeznek gyermekeikről is. Mindemellett az alapítvány munkatársai soron kívül is fogadják azokat a szülőket, akiknek támogatásra van szükségük.
Az alapítvány céljai közé tartozik egy olyan ház létrehozása, ahol a gyógyíthatatlan beteg gyermekek mellett szüleik számára is lenne hely, a körülményekhez képest megszépítve azt az időt, amit még közösen tölthetnek el.

Amire szükségük van: ruhák, mesekönyvek, játékok, illetve anyagi támogatás a Dóri-ház felépítéséhez.
Számlaszám: 10918001-00000033-67470006.
Adószám: 18321407-1-02.
A szolgálat weboldala: www.remenykek.hu »

Egalitás Mozgássérültek Létbiztonságát Elősegítő Alapítvány

A mozgásukban korlátozott emberek esélyegyenlőségének legnagyobb gátját az épített és a természetes környezetben található fizikai akadályok jelentik. Az alapítvány ezeket az akadályokat igyekszik leküzdeni a maga eszközeivel: mozgássérült emberek személyi segítése - takarítás, bevásárlás, gyógytorna -, illetve kórházba, rendelőintézetbe való szállítása révén.

Emellett foglalkozási tanácsadó irodát működtetnek, ahol egyebek közt a pályázatírásban, illetve a munkavállalással kapcsolatos tudnivalók terén nyújtanak segítséget a hozzájuk fordulóknak. Jelenleg két gépkocsivezetővel, négy személyi segítővel és két támogatószolgálat-vezetővel több mint ötven mozgássérült embert látnak el, lehetővé téve számukra, hogy önálló életvitelt folytassanak. Mivel jövőre a hasonló támogató szolgálatok egy része a pályázati rendszer változása miatt nagy valószínűséggel megszűnik, az Egalitásra az eddiginél is több feladat hárul majd.

Amire szükségük van: önkéntesek.
Számlaszám: 58300134-10000702.
Adószám: 19702281-2-41.
Az alapítvány weboldala: www.egalitas.hu »

Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület

Az adományokból felépített állatotthon nem szükségmenhely, és nem elfekvő, hanem egy elkötelezetten állatbarát, korszerű intézmény. Az elaltatás arrafelé ismeretlen fogalom: minden állat addig marad, amíg nem akad gazdája. Évente háromszáz kutyának és száz macskának segítenek visszatalálni az életbe.

Emellett - rendhagyó módon - fogadnak kisrágcsálókat, madarakat, sündisznókat, de akár bárányt, lovat is. Az örökbefogadásra váró soklábúak a naponta frissített weboldalukon tekinthetők meg. Az egyesület évente kétszer rendez nyílt napot, ahová a már örökbefogadott állatokat, illetve azok gazdáit is szeretettel várják.

Az érdeklődőknek pedig bemutatják egyebek közt azt is, hogy a nem fajtiszta - jó esetben is legfeljebb utcagyőztes - kutyák éppen olyan sok mindenre megtaníthatók, és persze ugyanolyan kedvesek és ragaszkodók, mint törzskönyvvel rendelkező társaik. Emellett 24 órás telefonügyeletet tartanak, ahol állatvédelmi ügyekben is felvilágosítást adnak.

Amire szükségük van: kutyaház vagy USB-lap, amiből kutyaházat tudnak építeni, törölközők vagy más, jó nedvszívó képességű ruhadarabok, zöldség-gyümölcs a kisrágcsálóknak, forgács, macskaalom.
Számlaszám: 11707024-20156213.
Adószám: 19816016-1-43.
Az alapítvány weboldala: www.herosz.hu »
Ezt is szeretjük