A legtöbb férfi irigyelné a fiatal magyar nőt azért, amit autójával képes elérni

Nézd meg, mi mindenre képes Bús Edina, ha beül az autójába! (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hogyan érezheti magát egy női autóversenyző egy hagyományosan férfiak uralta sportágban? Bús Edina a B3 Racing Team versenyzője egyike annak az öt hölgynek, akik az idén a SEAT Eurocup versenyein részt vesznek egy olyan versenykategóriában, ahol a nők a legnagyobb arányban képviseltetik magukat.

- A versenypályán nem vagyok sem férfi, sem nő. Autóversenyző vagyok - nyilatkozta Edina, amikor arról kérdeztük, érez-e hátrányos megkülönböztetést.

Edina egy férfiak uralta sportágban versenyez, ahol azonban a nők már egyre nagyobb számban vannak jelen. Bevallása szerint édesapja a mai napig felteszi neki a kérdést, hogy biztosan ezt az utat akarja-e járni. De Edinát nem ingatja meg semmi, jóllehet nagyon jól emlékszik, milyen nehéz volt a kezdet, amikor ő volt az egyetlen nő a boxutcában, és arra koncentrált, hogy mindent jól csináljon. Ma már azt állítja, hogy semmi hátránya nincs annak, ha itt valaki nő.

Elkísértük Edinát a montmelói versenyt megelőző edzésére. Amikor megérkezünk a boxokhoz, mindenekelőtt üdvözli a csak férfiakból álló csapatát.

- Minden mérnököm és szerelőm mögöttem áll, és ez a legfontosabb - avat be minket Edina a boxutca életébe. - Nagyon szigorúak velem, mert ez a sport nem játék, hanem nagyon kemény munka.

Bús Edina autóját te is vezetheted!

A SEAT Leon modellcsalád ikonikus dizájnjával és csúcstechnológiájával dinamikus és izgalmas vezetési élményt nyújt. Infokommunikációs rendszere egy gombnyomásra életre kel, fáradtságérzékelő rendszere, illetve fényszóró és sávtartó asszisztense pedig a vezető kényelmét szolgálja, és gondoskodik arról, hogy mindenki biztonságban érezze magát. A szórakozás, a szépség és a gyorsaság kombinációjaként ez az autó tényleg megmozgatja minden vezető fantáziáját.

És ezt mi is meg tudjuk erősíteni, amikor látjuk, mennyire elégedetlen az egyik mérnöke az elért időeredményekkel. A mérnök ellenőrzi Edina pozícióját a monitoron, és elismeri, hogy "Edina egyre jobb, de még mindig végeznünk kell jó néhány tesztet".

Versenyzői szerelésébe beöltözve Edina külsőleg semmiben nem különbözik riválisaitól. Elérkezett a várva várt pillanat: beül a kormány mögé, felpörgeti a motort, és az idő megáll.

- A kormány mögött ülve erősnek, szabadnak és nagyon elszántnak érzem magam - állítja. - Ha mi, női autóversenyzők lehetőséget kapunk, mi is képesek vagyunk hatékonyan versenyezni, és felállni a pódiumra.

Ezt is szeretjük