"Ez szégyen" - kiakadtak a Schmitt-jelentésen a facebookozók
Bár a bizottság kimondta, hogy Schmitt plagizált, mégsem őt teszik felelőssé. A nép egy része háborog.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Este hétre flashmobot szervez az LMP a Kossuth térre. Az eseményre azokat várják, akik elfogadhatatlannak tartják a Schmitt-bizottság jelentését, amely bár megállapítja, hogy Schmitt plagizált, és doktori disszertációjának nagy része tulajdonképpen egy fordítás, mégsem a plagizálót, hanem az egyetemet teszi felelőssé, mert a szövegazonosságot nem tárta fel időben.

Schmitt Pál kitünteti Szabó Béla egyetemi tanárt, MTI Fotó: Beliczay László

Mint írják, "a dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul, ami nem derült ki időben, holott annak feltárása a korabeli védési eljárás részét kellett volna, hogy képezze. A Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak."

"Ez szégyen"

A Facebookon rövid idő alatt több százan csatlakoztak az eseményhez, ahol már véleményeket is lehet olvasni a tagoktól. Schmittet támogató hozzászólás csak elvétve található, bár ez a csoport jellegénél fogva nem meglepő - egy hozzászólás például így szól: "még mindig ízlik a lerágott gumi-csont..!!!???" -, a tagok inkább azt hangsúlyozzák, hogy a jelentés is azt bizonyítja: egy következmények nélküli országban élünk. Néhány hozzászólást gyűjtöttünk össze, a hozzászólásokat nem korrektúráztuk, azokat változtatás nélkül közöljük.

És fogunk valamit csinálni is? Én úgy szeretnék valakit valamivel megdobálni! Szabad?

itt már mindent szabad...

ez 2012..Magyarország.. Senki sem hibás..főleg ő nem mert nem tudta..:) Ilyen jellemtelen dolgot.. Ezt vártuk vagy nem?

Ha ezt le lehet nyomni az emberek torkán akkor nem társadalom ez már hanem egy ganédomb csak...

Minden esetben a főszabály az, hogy a szabály nemismerete nem mentesít a felelősség alól. Hogy van ez most ebben az esetben?

A Facebookon alapult egy teljesen új csoport is Schmitt Pálról, a címe: Gyertek ti is a SOTE-ra diplomázni. "A buta emberek is kaphassanak diplomátot! Meg doktoritot!" - áll a leírásban. A csoportnak már 120 tagja van.

már kinéztem magamnak a Kongresszusi Könyvtár honlapján egy jó kis dolgozatot, Élet a XIX.-ik századi Cincinnati-ben címmel. Elég terjedelmes, egy hónapot rászánok és irány a bizottság. Szerintem kilóra meglesz a doktorim.

A Köztársasági Elnöki Hivatalt hiába kerestük, megkeresésünkre egyelőre nem reagált. A KEH-től azt kérdezzük, mi a véleményük a bizottság jelentéséről, illetve, hogy Schmitt valóban úgy gondolta-e, ahogy a bizottság feltételezi, hogy dolgozata megfelel az elvárásoknak. Megkérdeztük azt is, hogy általánosságban hogy vélekedik a köztársasági elnök, jó-e az a doktori disszertáció, amelynek nagy része csupán csak egy fordítás? Kérdés volt az is, hogy véleményük szerint valóban az egyetem volt-e a hibás, amiért nem szólt?

Az egyik bizottsági tag alelnöki posztot kapott a vizsgálat közben a MOB-nál
Schmitt Pál disszertációjának kivizsgálása közben kapta meg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki posztját a vizsgálóbizottság egyik tagja, Tóth Miklós - írja a Világgazdaság.  A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánját a MOB február 26-ai közgyűlésén választották meg az elnökség tagjának, hetekkel a vizsgálóbizottság felállítását követően, s szinte napra pontosan egy hónappal a mai „eredményhirdetés” előtt. A szakember egyben a diák- és főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat elnöke is lett.
Ezt is szeretjük