Újra a Vastrónért harcolnak Westeroson - Ilyen lesz a Sárkányok háza sorozat

A Sárkányok háza sorozatot rengetegen várják, megnéztük az első részt.

Újra a Vastrónért harcolnak Westeroson - Ilyen lesz a Sárkányok háza
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Három évvel a Trónok harca után már érkezik is az előzménysorozat az HBO-ra, ami a Sárkányok háza címet viseli, és amit rengetegen várnak a csalódást keltő befejező évad után.

George R. R. Martin, a könyvek befejezése helyett, mellett, maga bábáskodott a sorozaton, ami a Tűz és Vér című történelemkönyv-szerű kötetének egy részén alapul. Megnéztük az első részt. Ha nem szeretnél apróbb spoilereket, ne olvass tovább.

A Sárkányok háza

A sorozat jóval a Trónok harca előtt veszi fel a fonalat, a Vastrónon, ami sokkal menőbben néz ki, és veszélyesebb is, mint késői utódja, a Targaryen ház ül, de az utódlás nem zökkenőmentes. Viserys király, aki első ezen a néven, mindennél jobban vágyik egy fiúörökösre, elsőszülöttje, Rhaenyra nem követheti a trónon, hiszen nőnek született, és nekik ebben a középkori világban nem nagyon osztottak lapot, feladatuk a gyermekszülés. Akad azonban más jelentkező.

Az első rész lassan halad, pár nap történéseit meséli el, de minden belefér, ami megágyaz a további történéseknek. Az előzetes alapján tudható, hogy a Sárkányok táncaként ismert polgárháború előzményei vagy épp a polgárháború áll majd a középpontban, melyet Targaryen vív Targaryen ellen, és valószínűleg kő kövön nem marad, mert több sárkánylovas is érdekelt.

Bármilyen is legyen a sorozat, az biztos, hogy a látványra nem lehet panasz, CGI-on, a díszleteken és kosztümökön nem spóroltak, mozivásznon is abszolút élvezhető volt az első rész, de kis képernyőn is nagyon jól mutat majd.

Előzménysorozat lévén komfortosan érezhetik magukat a rajongók, hiszen nem kell egy teljesen új világot megismerni, sőt számos ismerős név, Stark, Hightower, Baratheon, felbukkan, igaz, egészen más szerepben, mint korábban. De annak is élvezhető lesz, aki nem látta a Trónok harcát. 

Sokan furcsállották Matt Smitht fékezhetetlen Daemon Targaryenként, de a Doktor és Fülöp herceg megformálójának nagyon is jól áll ez szerep. A fiatal Rhaenyra Targaryent játszó Milly Alcock szerencsére nem egy Daenerys-klón, jóval kifinomultabb nála, és ez érthető is, hiszen királyi udvarban nevelkedett hercegnőről van szó. Fontos szereplő még a király, akit Paddy Considine alakít, és érdemes figyelni Rhys Ifanst a Király Segítőjeként. 

Nem tudjuk, mit hoz a sorozat többi része, de nagyon biztató az első rész, és mivel az elvárások is kisebbek, jó eséllyel nem szalad az HBO egy Trónok harca szintű pofonba.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük