Gyönyörű fotókon a veszélyes, lebegő hegy - Itt készült a kínai császár életelixírje

A Huang-san, vagyis a Sárga-hegy Kína leghíresebb, legismertebb és legszebb természeti látványosságainak egyike.

cover-ok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Különleges tavak, vízesések, felhő fölé tornyosuló gránitcsúcsok és meredek lépcsők - a helyiek és a turisták egyaránt varázslatos zarándokhelynek tekintik a Sanghajtól délnyugatra található Sárga-hegyet, amelyet az UNESCO 1990-ben a világörökség részévé nyilvánított.

A Sárga-hegy, azaz a Huang-san a Nanling-hegylánc részét képezi, amely 72 hegyből áll. Legmagasabb csúcsa az 1864 méter magas Lianhua-feng, más néven Lótusz-csúcs. Magát a Sárga-hegyet öt csúcs alkotja, neve pedig a Sárga császár (Huang-di) legendájából adódik: a Tang-dinasztia idején, 747-ben a császár rendelete szerint az addigi Fekete-hegyet átnevezte Sárga-heggyé és állítólag az innen hozatott gyógynövényekből készíttetett életelixírt magának, amitől örökké fiatal maradt.

A mesés szépségű lebegő hegy

A szent hegy csodálatos kilátásban részesíti az odautazót, a pazar látványt még inkább fokozzák az itt látható különleges gránitsziklák, vízesések, templomromok és teafák, ugyanakkor a félelmetes lejtők, mély szurdokok és vékony pallókból felépített út miatt a világ egyik legveszélyesebb útvonalának is tekintik. Nézd meg a káprázatos fotókat!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük