Rost Andrea és Miklósa Erika is fellép a tündérszép magyar vidéken!
Augusztus 12-én veszi kezdetét a jubileumi 20. Zempléni Fesztivál

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Huszadik alkalommal várja látogatóit változatos, minden korosztály számára érdekes programjaival a Zempléni Fesztivál. A Liszt Ferenc Kamarazenekar által 1992-ben mindössze négy településen elindított művészeti fesztivál rendezvényei ma már behálózzák az egész régiót, a közönség az események sorát követve eljuthat a legeldugottabb falvak kis templomaiba, várakhoz, vadászkastélyokhoz, borpincékhez.

Rákóczi-vár, Sárospatak

Zempléni Fesztivál

Az egyedi hangulatú eseménysorozat programkínálatát rangos komolyzenei koncertek, irodalmi-, színházi- és táncos estek, kirándulások, könnyűzenei- és jazz programok, kiállítások alkotják. A magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég együttes és szólista lép fel évről évre Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein. A kulturális eseményekhez borkóstolók és csábító gasztronómiai programok, kapcsolódnak.

Miklósa Erika és Rost Andrea is fellép

Két kiváló szopránénekesnőt is visszatapsolt a közönség a Zempléni Fesztiválra: Miklósa Erika slágeráriákat énekel a Dohnányi Zenekar kíséretével a nyitókoncerten, Rost Andrea pedig új műfajok felé forduló, legutóbb óriási sikerrel Berlinben bemutatott, Pannon dalok című műsorával lép fel a tokaji zsinagógában.

Liszt a miénk

Több, különböző jellegű program is adózik Liszt Ferenc emlékének a Liszt Év 2011 alkalmából. Műveiből ad koncertet Tokajban Fülei Balázs, a Junior Príma-díjas, fiatal kora ellenére hazai és nemzetközi ismertséget elért zongoraművész. Liszt a miénk címmel Megyesi Schwartz Lúcia állított össze különleges dalestet, mely Simon Izabella zongorakíséretével és Oberfrank Pál színművész közreműködésével, az Oremus Szalonban hangzik el.

A gyönyörű zempléni táj, a magas színvonalú programok, a világhírű tokaji bor sokat ígérő triójával várnak a szervezők augusztusban a sokszínű, változatos, egyedi hangulatú Zempléni Fesztiválon!

Louis Armstrong emlékére

Louis Armstrong emléke előtt tiszteleg koncertjével a Benkó Dixieland Band, fellép a legendás Magyar Jazz Quartet, a Jazz Steps valamint a jazz muzsika új formációi, többek között a Tzumo-Egri Quartet és a Csemer Boglárka Quartet.

Neves hazai és külföldi előadók

A hazai előadók között ismét üdvözölhetjük a fesztiválon a Purcell Kórust és az Orfeo Zenekart, a Szent Efrém Férfikart, Herczku Ágnest és Nikola Parov Quartetet, Bognár Szilviát és Kónya István lantművészt, a Szélkiáltó Együttest, első alkalommal lép fel a Botos Bros gitárduó és a Götz Saxophone Quartet. Németországból érkezik, és több alkalommal is fellép egy kamarazenei formáció, a Soestenuto Trió valamint a boogie-woogie zongoristaként számon tartott Jörg Hegemann.

Zempléni Fesztivál
Helyszín: Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település.
Időpont: 2011. augusztus 12-20.
Jegy: Jegyedet itt rendelheted meg!
Ezt is szeretjük