Milyen barátnő leszel? 3 rossz tulajdonság, amit nem bírnak a pasik

Neked vannak olyan szokásaid, amelyekre rámehet a kapcsolatod? Tudd meg!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár volt már barátod, akár nem, mindig van mit tanulnod, hiszen nincs két egyforma kapcsolat. Vannak azonban olyan szokások és tulajdonságok, amelyekre egyformán érvényes, hogy nem tesznek jót a két ember közötti viszonynak.

Nézd meg, melyek ezek közül is a leggyakoribbak, és próbáld kiküszöbölni őket, mielőtt még problémát okoznának!

Füllentések, kifogások

Ha hajlamos vagy a nagyotmondásra, vagy általában minél erősebb, de annál átlátszóbb kifogások segítségével igyekszel kibújni a dolgok alól, erről a szokásodról jobb, ha leteszel.

Egyetlen pasi - sőt, senki - nem szereti, ha palira veszik, még ha csak apróságokkal kapcsolatban is.

Ha kiderül, hogy nem mondtál igazat - márpedig az esetek többségében kiderül -, az utólag nagyon kellemetlen lesz számodra, és egyrészt elveszik a bizalom, ami fontos alapja a kapcsolatnak, másrészt rossz színben tünteted fel magad az előtt a személy előtt, akinek inkább a legjobb oldaladat kellene látnia.

Próbálj rájönni, hogy mi okozza nálad a füllentési kényszert, illetve miért választod inkább a kifogásokat ahelyett, hogy elmennél oda, ahová hívtak, vagy megtennéd, amire kértek. Ha megtalálod az okát, könnyebb lesz róla leszokni.

Csak neked lehet igazad

Bármi történjék, mindig úgy csűröd-csavarod a dolgokat, hogy még abba is megpróbálod belebeszélni a magad igazát, aki szilárdan állítja az ellenkezőjét. Még akkor is hajlamos vagy tovább bizonygatni a véleményedet, amikor legbelül már tudod, hogy nem az a helyes, de egyszerűen képtelen vagy beletörődni, hogy előfordul, hogy nincs igazad.

Ez sajnos nem egy vonzó tulajdonság, és hatalmas konfliktusforrás, így jobb, ha megpróbálsz egy kicsit enyhíteni rajta, mert a kapcsolatodra nem lesz jó hatással, ha erőszakos vagy. Próbáld belátni, hogy más véleménye is lehet helyes, és nem leszel attól kevesebb, ha ezt el is ismered - sőt.

Féltékenység, irigység

Egy kapcsolatot teljesen tönkretehet, ha az egyik fél betegesen féltékeny, ráadásul alaptalanul. Onnan sejtheted, hogy benned is megvan ez a hajlam, hogy általában nem örülsz annak, ha másnak jó, még akkor sem, ha a legjobb barátnődről van szó. Gyanakvásra adhat okot az is, ha sokszor irigyelsz a társaidtól dolgokat, és szeretnéd, ha kisajátíthatnád a szeretteidet.

Tartsd féken a negatív gondolataidat és érzelmeidet, és lásd be, hogy attól neked nem lesz rosszabb, ha mást jó dolgok érnek. Inkább a saját életeddel törődj, és ne láss mindenkiben ellenséget, mert így a legjobb úton haladsz afelé, hogy tényleg azzá is váljon.

Ezt is szeretjük