Ilyen volt, ilyen ma: Rihanna! Szuperkoncert december 8-án Budapesten
Rihanna Load turnéjának hatodik decemberi állomása Budapest lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hosszú várakozás után végre a magyar rajongók is élőben láthatják kedvencüket, az elmúlt évek egyik legnagyobb női sztárját Budapesten! Rihanna a világ egyik legizgalmasabb és legtehetségesebb előadója. Ezt élő koncertjeivel ugyanúgy bizonyítja, mint lemezeivel; a közönséget a Föld minden táján elbűvöli.

Rihanna 2005-ben
Rövid, vörös hajjal
A Load turnén

Load elnevezésű új turnéja a leglátványosabb és legnagyobb színpadi show, amit valaha csinált. A szeptemberi európai premier után a Budapest Sportaréna színpadán december 8-án lesz látható.

Rihanna – Load turné

Az énekesnő Robyn Rihanna Fenty néven született Saint Michael szigetén, Barbadoson 1988-ban. Már 7 évesen énekelni kezdett, 14 éves volt csupán, amikor két osztálytársával együttest alakított. Tizenöt éves korában már kiadóknál jelentkezett dalaival, végül Jay-Z szerződtette le a Def Jam Recordshoz.

Debütáló albuma, a Music Of The Sun 2005-ben jelent meg, és Rihanna saját szerzeménye, a Pon de Replay rögtön listavezető lett. Nem egészen egy évvel később már második lemeze, a Girl Like Me is a boltokba került, melyről az SOS és az Unfaithful dalok is vezették a listákat.

Az igazi áttörést mégis a 2007-ben megjelent harmadik album, a Good Girl Gone Bad című anyag jelentette, amelyen olyan slágerek voltak, mint Take A Bow, Disturbia, Don’t Stop The Music, Hate That I Love You, illetve a listák éléről hetekig elmozdíthatatlan Umbrella. Ezzel a lemezzel Rihanna végérvényesen megvetette lábát a legnagyobb sztárok között.

A slágerlisták élén

2009-ben ismét a slágerlisták élére került Rated R című anyagával, amelyről a Rude Boy, a Hard és a Russian Roulette dalok is nemzetközi sikerré váltak.
Tavaly Only Girl (In The World) kislemeze ismét kirobbanthatatlan volt a slágerlisták éléről, amelyet a What’s My Name? című dal és a Loud album követett.

15 Grammy jelölés

Bár még csak most tölti be 23. életévét, de Rihanna máris több mint 30 millió eladott albummal büszkélkedhet. Összesen 15 Grammy jelölése – ebből négy idén -, eddig három Grammy-, tucatnyi American-, MTV-, World Music díja van. Ö az egyetlen női előadó, aki az elmúlt évtizedben kilencszer tudta vezetni az amerikai slágerlistát, emellett az ő dalait töltötték le a legtöbben a világon.

Rihanna – Load
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna, 1143 Budapest, XIV. kerület, Stefánia út 2.
Időpont: 2011. december 8. 20:00
Ezt is szeretjük