Reneszánsz szobor hozta lázba a netezőket: a furcsa alkotás halad a korral

Gerard Mas szobrairól nemcsak a szépségük miatt beszélnek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A művészek gyakran eljátszanak a gondolattal, hogy mi lenne, ha a régmúlt korok alkotásai a jelen világ jegyeit viselnék magukon - legyen szó festményekről vagy akár szobrokról. Ez motoszkált Gerard Mas fejében is, amikor megalkotott egy teljes kollekciót márványból, mely ötvözi a reneszánsz legtipikusabb stílusjegyeit a modern kultúra nem mindig kifinomult jellemzőivel.

A spanyol szobrász a 15. századi nőábrázolást vetette össze a mai fiatalokra jellemző szokásokkal, és alkotásait felruházta korunk jellemző tulajdonságaival, tevékenységeivel. A művész az Instagramon közel ötezer követőre tett szert az ötletnek köszönhetően, és munkája nagy népszerűségnek örvend az internetezők körében. Íme, tíz a legnépszerűbb szobrai közül!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük