Rejtélyes gyilkosságok a 20. században, amiket máig nem oldottak meg
Néhány haláleset kapcsán még ma sem tudhatjuk, ki áll a háttérben, és mi történhetett valójában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak olyan ügyek, amelyeket a rendőrség sem tud véglegesen lezárni. A 20. század bővelkedett a furcsa gyilkosságokban és a rejtélyes eltűnésekben.

Al Capone a legismertebb gengszter

A legbizarrabb esetek nagy része végül tisztázatlan maradt, vagy olyan látszólagos megoldással álltak elő az illetékesek, amelyben sokan kételkednek. Számos összeesküvés-elmélet és teória alapjául szolgálnak ezek az ügyek, és a mai napig foglalkoztatják az embereket. Íme, három bizarr haláleset az 1900-as évekből.

Alvilági leszámolás

73 év telt el Al Capone egykori üzlettársának, későbbi lebuktatójának meggyilkolása óta, és bár a rendőrség 2010-ben újra elővette az ügyet, a rejtély máig megoldatlan maradt. Edward J. O'Hare-t a saját autójában ülve lőtték le 1939-ben, Chicago délnyugati részén.

Az azóta eltelt több mint fél évszázad alatt csak találgatások folytak, és talán az a feltevés lehet igaz, mely szerint az ügyvédet Al Capone egyik embere ölte meg, mégpedig a gengszter börtönbe juttatása miatt.

Mivel magát Caponét csak egy héttel a gyilkosság után helyezték szabadlábra, ő nem lehetett az elkövető, ezért valószínűleg vagy egy családtag vagy egy csatlós volt a tettes. Az esetről nemrég könyv is íródott Kapd el Caponét! címmel, és a rendőrség ezt is felhasználja a nyomozáshoz.

37 késszúrás

Összeszurkált, vérbe fagyott testet talált az újságkihordó fiú egy balatonalmádi ház előtt 1995. november 13-án. Egy feltűnően csinos középkorú nőé, a 45 éves Rehák Gizelláé volt a holttest. A rendőrség hamar kiderítette, hogy a támadás a házban történt, mivel a nő ágyán is találtak szúrásnyomokat. Gizellának épp csak annyi ereje maradt, hogy kimásszon az ablakon, és kint elvérzett. A nő köztudottan falta a férfiakat, így a nyomozók ezen a szálon indultak el. Őrizetbe is vették az áldozat egy korábbi barátját, aki nem rendelkezett alibivel a gyilkosság idejére, viszont később kiderült, hogy nem illenek rá a nyomok, amiket a helyszínen találtak.

Később egy szomszéd is információval szolgált: elmondása szerint beszélt Gizellával a gyilkosság napján, és a nő említette neki, hogy vendéget vár. Így a rendőrség ezt a vonalat is vizsgálni kezdte, de sikertelenül. Ezután elfogtak egy balatonalmádi lakost, és a hazugságvizsgálat eredményei alapján valószínűsíthető volt, hogy ő az elkövető. Ám a férfi, mielőtt a döntő kihallgatás lezajlott volna, súlyos betegségben elhunyt, és az ügy megoldatlan maradt.

Katherine Korzilius ügye

Katherine Korziliust, Bon Jovi menedzserének kislányát a saját környékükön ölték meg egy augusztusi délutánon, 1996-ban. Az eset 16 éve történt, a körülmények tisztázatlanok, és a tettes máig nem került elő. A kislány hazafelé tartott bátyjával és édesanyjukkal a birtokukra. A kapuban, a postaládánál kiszállt az autóból, hogy - mint már sokszor - kivegye a leveleket, és gyalog tegye meg az utat a házig. Ezalatt az anya és a testvér felautóztak ugyanezen úton az épülethez.

Mikor már egy órája hiába várták, hogy Katherine beérje őket, visszamentek a postaládához, de a kislány nem volt ott. Keresni kezdték őt, tettek egy kört a környéken, és meglátták Katherine-t arccal lefelé feküdni az út közepén. Az utcán - vasárnap délután lévén - rajtuk kívül senki sem tartózkodott. Mivel az eset után két évvel még semmilyen eredmény nem született az üggyel kapcsolatban, a szülők 1998-ban felfogadtak egy magándetektívet, de ez a nyomozás sem szolgált új információval. A legvalószínűbb feltételezés, hogy Katherine Korzilius cserbenhagyásos gázolás áldozata lett. Jon Bon Jovi írt egy dalt a kislány emlékére August 7, 4:15 címmel.

Ezt is szeretjük