Eltűnt, majd nemrég Romániában újra felbukkant a rejtélyes fémoszlop - Senki nem érti, mi lehet ez
Nemrég az amerikai sivatagban talált fémoszlop rejtélye tartotta lázban a világot, most azonban új helyszínen tűnt fel.

utah-fémoszlop-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak dolgok az életben, amikre nagyon nehéz magyarázatot találni, de pont emiatt számítanak érdekesnek, hiszen mindenki tudni akarja a titkot. Nemrég az interneten futótűzként kezdett terjedni annak a fémoszlopnak a híre, ami pontosan ezt a reakciót váltotta ki az emberekből.

Utah állam délkeleti részén, egy óriási kősivatag felett helikopteres állatszámláló szakemberek figyelték a tájat, amikor valami váratlan tárgyat pillantottak meg a semmi közepén. Közelebb lépve látták, hogy ez egy 3,6 méteres monolit fémobjektum, ám máig senki sem tudja, mi célt szolgált.

A rejtély csak tovább fokozódik

Amikor Utah állam repülésbiztonsági hivatala közzétette az objektum képét, direkt nem osztottak meg róla pontos adatokat, hiszen féltek, hogy sokan próbálják majd megkeresni, és esetleg eltévedhetnek a hatalmas sivatagban. Az internet világában azonban nincsenek titkok, egy Reddit-felhasználó az állatszámlálók nyilvános útvonala és a Google Earth segítségével megtalálta, hol is lehet a tárgy - majd a koordinátáit a nyilvánossággal is megosztotta. A férfit sokan támadták emiatt, aki azzal magyarázta, hogy ha ő nem osztja meg az információt, akkor elmondta volna más.

A kutatása azonban más érdekességre is rávilágított: a Google műholdas felvételein 2015-ben még nem látszik a fémoszlop, ám a 2016-os képen már ott van, így már 4-5 éve biztosan a sivatagban lehetett, amikor rátaláltak. A legtöbben valamilyen művészeti installációt sejtettek a háttérben, azonban még mindig nem tudni pontosan, mi is ez valójában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A monolit múlt hét pénteken váratlanul eltűnt, a hatóságok nyomoznak az ügyben, és megerősítették, hogy a hivatalos szerveknek nincs közük az elmozdításához, így már nem csak azt övezi titok, hogy mi is ez valójában, hanem hogy hová tűnhetett, és ki vitte el. Meglepő módon nemrég egy, a utah-ira kísértetiesen hasonlító fémoszlopot fedeztek fel Romániában. Az ország észak-keleti részén, Karácsonkő mellett találtak rá a tárgyra a Batca Doamnei nevű dák régészeti lelőhelynél. Ahogy az amerikai, úgy a román monolitról sem lehet semmit tudni, így tovább maradnak a találgatások a titokzatos oszlopokról.

A román Bermuda-háromszög hátborzongató története: itt még növények sem nőnek

Romániában van egy titokzatos erdő, mely hátborzongató történeteiről, kísértetlegendáiról vált hírhedtté.

(Borítókép forrása: MTI/AP/Utahi Közbiztonsági Hivatal)

Ezt is szeretjük