Eltűnt, majd nemrég Romániában újra felbukkant a rejtélyes fémoszlop - Senki nem érti, mi lehet ez

Nemrég az amerikai sivatagban talált fémoszlop rejtélye tartotta lázban a világot, most azonban új helyszínen tűnt fel.

utah-fémoszlop-borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak dolgok az életben, amikre nagyon nehéz magyarázatot találni, de pont emiatt számítanak érdekesnek, hiszen mindenki tudni akarja a titkot. Nemrég az interneten futótűzként kezdett terjedni annak a fémoszlopnak a híre, ami pontosan ezt a reakciót váltotta ki az emberekből.

Utah állam délkeleti részén, egy óriási kősivatag felett helikopteres állatszámláló szakemberek figyelték a tájat, amikor valami váratlan tárgyat pillantottak meg a semmi közepén. Közelebb lépve látták, hogy ez egy 3,6 méteres monolit fémobjektum, ám máig senki sem tudja, mi célt szolgált.

A rejtély csak tovább fokozódik

Amikor Utah állam repülésbiztonsági hivatala közzétette az objektum képét, direkt nem osztottak meg róla pontos adatokat, hiszen féltek, hogy sokan próbálják majd megkeresni, és esetleg eltévedhetnek a hatalmas sivatagban. Az internet világában azonban nincsenek titkok, egy Reddit-felhasználó az állatszámlálók nyilvános útvonala és a Google Earth segítségével megtalálta, hol is lehet a tárgy - majd a koordinátáit a nyilvánossággal is megosztotta. A férfit sokan támadták emiatt, aki azzal magyarázta, hogy ha ő nem osztja meg az információt, akkor elmondta volna más.

A kutatása azonban más érdekességre is rávilágított: a Google műholdas felvételein 2015-ben még nem látszik a fémoszlop, ám a 2016-os képen már ott van, így már 4-5 éve biztosan a sivatagban lehetett, amikor rátaláltak. A legtöbben valamilyen művészeti installációt sejtettek a háttérben, azonban még mindig nem tudni pontosan, mi is ez valójában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A monolit múlt hét pénteken váratlanul eltűnt, a hatóságok nyomoznak az ügyben, és megerősítették, hogy a hivatalos szerveknek nincs közük az elmozdításához, így már nem csak azt övezi titok, hogy mi is ez valójában, hanem hogy hová tűnhetett, és ki vitte el. Meglepő módon nemrég egy, a utah-ira kísértetiesen hasonlító fémoszlopot fedeztek fel Romániában. Az ország észak-keleti részén, Karácsonkő mellett találtak rá a tárgyra a Batca Doamnei nevű dák régészeti lelőhelynél. Ahogy az amerikai, úgy a román monolitról sem lehet semmit tudni, így tovább maradnak a találgatások a titokzatos oszlopokról.

A román Bermuda-háromszög hátborzongató története: itt még növények sem nőnek

Romániában van egy titokzatos erdő, mely hátborzongató történeteiről, kísértetlegendáiról vált hírhedtté.

(Borítókép forrása: MTI/AP/Utahi Közbiztonsági Hivatal)

Ezt is szeretjük