Nem csak a Szigetre mehetsz hétvégén: a legjobb programok egy helyen
Adunk néhány ötletet, hogy ne unatkozz.

szabad
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dübörög a negyed évszázados Sziget, de a fesztiválon túl is rengeteg izgalmas program vár ezen a hétvégén. Az egész nyáron, hétvégente a fővárosiak rendelkezésére bocsátott Szabadság híd is tartogat különlegességeket.

Sziget Fesztivál 2017

Augusztus 9-16., Hajógyári Sziget, Óbuda

Idén nagyot jubilál a Sziget Fesztivál - 25. alkalommal kerül megrendezésre! Bár sokan a nagy zenei produkciókat helyezik fókuszba egy fesztiválon, a Szigetet sokan azért szeretik, mert műfajok sorát mutatja meg, szerte a világból hozva izgalmas produkciókat, és bebizonyítva, hogy nem csak a Nagyszínpadnak vannak headlinerei.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Hétvége a Szabadság-hídon

Augusztus 12-13., Budapest

Ezen a hétvégén is Budapest legjobb helyévé válik a Szabadság híd, miután újra a gyalogosok vehetik át az uralmat rajta. Így akár jógázás közben vagy egy jó koncert mellett élvezhető ki a gyönyörű fémszerkezet és a fantasztikus kilátás. Szombaton rendhagyó Bújj, bújj zöld ág játékban lehet részt venni, több száz emberrel együtt, ami kivételes élménynek ígérkezik!

A programról bővebben itt olvashatsz.

India Varázsa Fesztivál

Augusztus 13., 10:00-17:00, Lélek Palotája - Budapest III. Lehel u. 15-17.

Ez a fantasztikus rendezvény az ősi India varázslatos világába repít el színes programjain keresztül. Megtapasztalhatod, hogyan jelenik meg India kultúrája észrevétlenül is a mindennapjainkban, a főzéstől és étkezéstől kezdve az öltözködésen át a gyermeknevelésig vagy éppen az építészetig és gyógyászatig.

Fotó: Uzseka Gábor
Fotó: Uzseka Gábor

Láthatsz különféle klasszikus indiai táncokat, hagyományos, tűzceremóniával kísért indiai esküvőt, lélegzetelállító jóga- és tradicionális zenei bemutatót. A Szépségszigeten indiai hercegnővé változhatsz át, és amíg hagyományos indiai viseletbe öltöztetnek, megismerheted az indiai ékszerek jelentését is. Mindezt megkoronázhatod a hennaművészek által festett eredeti mehdni hennával. A Karma-labirintus és a Mantrasétány kipróbálása, valamint az előadások meghallgatása által többet is megtudhatsz a Védák önismereti és pszichológiai technikáiról. A védikus asztrológiai és numerológiai elemzés segítségével jobban megismerheted a benned rejlő lehetőségeidet. A fesztivál Művészeti Szigetére látogatva elkészítheted saját mandaládat, parfümödet vagy virágfüzéredet. A Gasztro Szigeten kipróbálhatod India méltán híres ízvilágát, és közben gyönyörködhetsz a hagyományos agyagtűzhelyen való főzés látványában is. Az Egészség Szigeten hasznos információkat kaphatsz az egészséged megőrzéséhez és a kiegyensúlyozott napirended kialakításához. 

A programról bővebben itt olvashatsz.

Sziget 25 - Fesztiváltörténelem fényképeken

Augusztus 31-ig, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, Budapest

A Sziget 25. évfordulójának alkalmából fotókiállítást rendez a fesztiválon évek óta jelen lévő Capa Központ. A Sziget 25 - Fesztiváltörténelem fényképeken című tárlatot a World Press Photo- és Prima Primissima-díjas Benkő Imre a Sziget elmúlt 24 évében készített fotóiból, valamint a Rockstar Photographers fesztiválos képeiből válogatva rendezik látványos felületekre és megjelenítőkre installálva. Leesik tőle az állad!

A programról bővebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Augusztus 10-13., Komárom

Odavagy az amerikai, V8-as izomautókért, mindened az adrenalin, és nem mondasz nemet egy benzingőzzel átitatott hosszú hétvégére, önfeledt bulizásra? Vagy bevállalnád ezt páros programként a szerelmeddel? Akkor irány Komárom, a Monostori erőd, és a 16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál!

A programról bővebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük