Miért nem lehet megérinteni a múzeumi műtárgyakat? A muzeológus elmondja

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

muzeum 1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hétvégén országszerte számíthatunk záporokra, zivatarokra, ezért érdemes a strandoláson kívül másféle elfoglaltságot keresni. Amire természetesen rengeteg ötletünk van.

Ezen a héten vár az LB27 Reggae Camp 2019, a VI. Vertigo Filmhét, a Káli Vigasságok, a 6. Természet Operaháza - Tisza-tavi Fesztivál és a Szubjektív - Az Ipaművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban.

Szubjektív - Az Ipaművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban

Budapest, Várkert Bazár, július 12. - 2020. január 31.

A múzeum legtöbbünk számára a kiállítást jelenti, holott valójában jóval árnyaltabb és sokszínűbb szakmai munkát képvisel. A Várkert Bazárban megvalósuló tárlat az Iparművészeti Múzeum mindennapi működésébe enged betekintést.

Többek között olyan kérdésekre ad választ, hogy mivel foglalkoznak a muzeológusok, milyen szaktudásra van még szükség egy múzeumban… Mi kerül egy gyűjteménybe? Mennyi ideig tart a restaurálás és egy kiállítás előkészítése? Végül miért nem lehet megérinteni, kipróbálni vagy éppen felpróbálni a műtárgyakat?

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

LB27 Reggae Camp 2019

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, július 23-28.

2019 júliusában is várnak mindenkit a nyár legpozitívabb fesztiváljára!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

VI. Vertigo Filmhét

Budapest, Puskin mozi, július 24-31.

Az elmúlt öt év nagy sikerét követően július 24-31. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három – szombaton és vasárnap négy-négy – artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Káli Vigasságok

Szentbékkálla, július 27-28.

2019-ben is Káli Vigasságok Szentbékkállán, július 27-én és 28-án várnak minden kedves érdeklődőt a Fő térre. A Káli Vigasságok számtalan eseményt kínál idén is a településen élőknek és vendégeiknek.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

6. Természet Operaháza - Tisza-tavi Fesztivál

Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark, július 25-28.

Idilli szépségű muzsika és négy nap önfeledt mozgás a természetben - ezt akár az orvos receptre is felírhatná bárkinek pirula helyett. Ez az ötlet az, amire a Természet Operaháza nagyszabású zenei rendezvény épül, mely a természet, a mozgás és a művészet kedvelőinek új, titkos kedvence.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Király Tamás: Out of the Boksz

Budapest, Ludwig Múzeum, július 11. - szeptember 15.

Király Tamás (1952–2013) kiállítása egy olyan művész első nagyszabású retrospektív bemutatója Magyarországon, akinek tevékenysége ellenáll a hagyományos műfaji, illetve irányzatok szerinti besorolásnak.

Mindenekelőtt persze az öltözködéshez, a divathoz kapcsolódnak a munkái, de Király felfogásában az öltözködés határterület: a divat, a film, a színház, a performansz és a képzőművészet találkozási pontja. Ruhái egyszerre jelmezek, mobil szobrok, futurisztikus transzformációk, a saját korát megelőző művész jövőbe látó kreációi.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük