Habparty, zene és tánc: a legszuperebb szabadtéri programok a hétvégére
Országszerte több száz fellépő és dínomdánom vár.

fesztivalozok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az előrejelzések szerint hétvégére visszatér a jó idő, ám ha mégsem, aggodalomra akkor sincs semmi ok, a jó hangulat ugyanis ezúttal is garantált, méghozzá az egész országban. Már csak el kell döntened, merre húz leginkább a szíved; a kulturális rendezvények vagy a zene és a felhőtlen buli felé.

Ezen a hétvégén Bánkitó Fesztivál, EFOTT, VeszprémFest, Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok és kiállításbemutató is lesz. A Port.hu elhozza a legjobb hétvégi programokat!

Bánkitó '28 Fesztivál

Bánk, július 11-14.

Magyarország legnagyobb kisfesztiválján idén is az alternatív zenei szcéna legjobb zenekarai és DJ-i bolygatják meg a tó állóvizét július 11. és 15. között. Többek közt a kanadai alt-rock legfontosabb zenekara, a SUUNS, a legendás Ghostly kiadóhoz szerződött japán-amerikai Shigeto és a Bánkitó-rezidens Fran Palermo is. Emellett már az is biztos, hogy a Bernáth Peti és Mesterházy által kurált Déli Színpadon a Zságer-Genser duó atmoszferikus live-actjére, a Changing Greyre is topoghatnak majd.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

EFOTT 2018

Velence, július 10-16.

2018-ban is a Velencei-tó strandján kerül megrendezésre július 10-16. között a rendezvény, ahol a szervezők elmondásai szerint nagyobb parti lesz, mint valaha, sőt 2018-ban a tavalyi évhez hasonlóan egy nappal hosszabb lesz az EFOTT, így vasárnap is teljes programmal készül a fesztivál. Strand, color party, habparty, kertmozi, színház, wakeboard, koncertek, street food, bungee jumping, strandfoci, jó pár nemzetközi név és több mint 120 magyar fellépő egy helyen.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

VeszprémFest 2018

Veszprém, História Kert, július 11-14.

Július 11-14 között rendezik az idén 15. évét ünneplő nyári, szabadtéri zenei rendezvénysorozatot, a VeszprémFestet, amely immár ötödik éve az MVM Zrt. főtámogatásával valósul meg. A legnagyobb nyári veszprémi kulturális esemény ezúttal talán még az eddigieknél is színesebb zenei kínálattal várja vendégeit.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrád, vár és műemléki környezete, július 13-15.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok már 34 éve állít emléket az 1335. évi visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. Nem véletlen, hogy 1991-ben a visegrádi királyi palota falai között írták alá a Visegrádi Egyezményt, mely jelenleg V4 elnevezéssel segíti a közép-európai országok együttműködését.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Palotajátékok Magyarország egyik legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a kárpát-medencei térségen kívül Európa számos országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat. Nyolc országból közel 1000 szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen felidézhessük a királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, és természetesen a méltán híres királyi palota, gyönyörű reneszánsz kertje és a Salamon-torony is újra pezsgő középkori élettel telik meg.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Seuso-kincs

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, november 11-ig

A késői római császárkor egyik legjelentősebb kincslelete, a Seuso-kincs a tavalyi parlamenti bemutatóját és féléves vidéki vándorkiállítását követően 2018. június 27-étől ismét Budapesten látható, a kincs végleges őrzési helyén, a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

SCITEC Summer GYM és Muscle Beach a siófoki Plázson

A Scitec Magyarország idén nyáron is több hétvégén keresztül hívja mozgásra a sport és a nyár szerelmeseit a gyönyörű, fehérhomokos siófoki Plázson, ahol ingyenesen látogatható a Mens Mentis edzőtermi gép beszállító által biztosított csúcskategóriás szabadtéri edzőterem, felfújható vízi röplabda pálya, Scitec Fresh Bar és számtalan, az egészséges életmóddal, sporttal kapcsolatos program várja az érdeklődőket. A részvétel ingyenes, strandbelépővel látogatható minden program. 

További részletek és csatlakozás itt és itt.

Ezt is szeretjük