Finom ételek, filmek és vérpezsdítő latin hangulat: adunk pár tippet hétvégére
Csupa-csupa jó dolog vár ezen a hétvégén is!

baratok etteremben esznek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavasz második hétvégéje izgalmas programokat tartogat, és remélhetőleg végre a jó idő is megmutatja magát. Ha mégsem, arra az esetre is van kikapcsolódási lehetőség: az Építészeti Filmnapok, esetleg egy jó kis Enrique Iglesias-koncert.

Budapesti Építészeti Filmnapok

Budapest, Toldi Mozi, március 8-11.

Március 8-11. között rendezik meg az idén tízéves Budapesti Építészeti Filmnapokat a Toldi Moziban. A fesztivált szervező Kortárs Építészeti Központ - KÉK - immár tíz éve hozza el évről évre Budapestre a legjobb építészettel és várossal foglalkozó filmeket. A több mint harminc filmből álló válogatást hét tematikus blokkba osztva, eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal vetítik, melyek Magyarországon kizárólag a Budapesti Építészeti Filmnapokon lesznek láthatóak.

A programról bővebben itt olvashatsz.

XIV. Országos Étterem Hét

Országszerte, március 5-11.

A részt vevő éttermek mindegyike igyekszik bemutatni saját konyhája legjavát, így a vendégek a gasztronómia legkülönbözőbb területeiről kóstolhatnak menüsorokat. A tradicionális ételek mellett a különleges fogásokból idén sem lesz hiány: akasztói ponty, borjúszűz, kecskekolbász, ördöghal vagy akár tintahalba töltött csirkemáj is megkóstolható a program keretében. A háromfogásos menük ára továbbra is 3300 forintos áron érhető el, mely már tartalmazza a szervízdíjat is. Néhány exkluzív és több gourmet étterem idén is készül prémium menüsorokkal, ezek 4900 forintos áron érhetőek el.

A programról bővebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Párizsi Szalon Budapest

Budapest, Várkert Bazár, március 1 - május 31.

Magyarország volt a párizsi Szalon idei díszvendége, 13 magyar festő munkája volt látható Franciaországban. A Grand Palais után a Várkert Bazár állítja ki a hazai művészek kint megjelent alkotásait. A kiállítás március elejétől lesz látogatható a Testőrpalotában. A párizsi Szalon Franciaország kortárs művészei számára biztosít megjelenési lehetőséget egészen a 17. század óta. A kiállítássorozatot 1856-tól minden évben a Grand Palais-ban rendezik meg. A nagyszabású kiállításon a Le Salon de la Société des Artistes Francais hatszáz francia művésze mellett az "Independentek" közel kétezer művésze állít ki. Minden évben vendégkiállítóként meghívják egy kiválasztott ország művészeit - idén Magyarország alkotói érkeztek a kiállításra.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Enrique Iglesias koncertje

Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, március 11., 20 óra

Enrique Iglesias nagyon hosszú szünet, 18 év után lép fel újra Magyarországon. Az énekes egy felejthetetlen, óriási koncertet ígér a magyar közönségnek márciusban, ahol elénekli az összes régi és új slágerét. Olyan dalokat hallhatunk majd, mint a Bailamos, a Hero, a Duele El Corazón, a Loco, a Heart Attack, a Bailando vagy a Subeme La Radio. Enriqe Iglesisas valódi világsztár, albumait, dalait a világ minden kontinensén ismerik és szeretik. A Bailando klipje az egész világon a második legnézettebb a YouTube-on, eddig közel két és fél milliárd ember nézte meg.   

A programról bővebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük