Még az ágy is megmaradt Pompeji kedvelt bordélyában: 10 érdekesség az egy nap alatt elpusztult városról

Pompeji katasztrófa sújtotta területe ma is az egyik legkülönlegesebb hely a világon.

GettyImages-541359082

Volt egyszer egy ókori római város, réges-régen valahol Nápoly szomszédságában. Lakói szemlátomást imádták az életet, rajongtak a szépségért, és falták az élet örömeit.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a pompás ízlésről árulkodó épületek, a gazdagságról mesélő freskók, vagy akár a buja élvezetek háza, a bordély, melyben még ma is látható az egykor megvetett ágy.

Pompeji katasztrófája

Pompeji, ahol addig pezsgett az élet, gyakorlatilag egy nap alatt szűnt meg létezni: boldog napjaik időszámításunk szerint 79-ben értek véget, amikor is négyezer év után kitört a Vezúv, és temérdek forró hamut szórt gyönyörű városukra.

Hosszú időn át azt sem tudták, merre lehetett pontosan az egykor virágzó hely. Véletlenül fedezték fel mintegy 1500 év múlva, a 16. században, amikor a Sarno-folyót szabályozták. Csak a 18. század közepén kezdték el a feltárásokat, és a mai napig kutatják a területet. A munkálatok során egymás után kerültek elő a hamuréteg alatt hihetetlen állapotban megmaradt épületek, egy rég volt kultúra nyomai, és ami a legdöbbenetesebb, egykori lakosainak kővé dermedt földi maradványai is.

Ágy a bordélyban, ma is ép freskók és pompás házak

A csaknem kétezer éve elpusztult település különleges régészeti lelőhely, mely egyre többet mutat meg magából, időről időre meglepve az archeológusokat. A régi város emlékei közt a legérdekesebbek a mindennapi szokásokat és pompás freskókat őrző épületek, a kővé dermedt ágyat őrző bordély, illetve a tragikus halált halt, egykori lakosok különleges földi maradványai.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük