Ennyit adományoz a Fidesz
Kocsis Máté a hajléktalanoknak adja egyhavi fizetését
Budai a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt támogatja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szeretet ünnepén nemcsak a család, a barátok megajándékozása, hanem a rászorulók megsegítése is hagyománnyá vált. Az évnek ebben a szakában az adományozás fontos szerepet tölt be. Ilyenkor nemcsak a magánemberek, hanem a pártok, politikusok is adakoznak, hogy mindenkinek boldog ünnep lehessen a karácsony. A Fidesz-frakció sajtóosztályát arról kérdeztük, mely képviselőjük mit adományoz karácsonykor. 

Kocsis Máté a LÉLEK Programnak adományoz, Budai a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak

A kormánypárti képviselők széles kört támogatnak adományaikkal karácsonykor.
Kocsis Máté polgármester, országgyűlési képviselő a teljes decemberi fizetését felajánlja a VIII. kerületben, azaz Józsefvárosban elindított LÉLEK Program számára. Emellett az Orczy Parkban működő, Pindák László vezette, 24 főből álló focicsapat számára adományoz melegítőt, mezt és lábszárvédőt.

Budai Gyula országgyűlési képviselő a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány számára ajánlott fel 300 ezer forintot, továbbá a KIM szervezésében történő gyűjtés keretében a Cseppkő utcai gyermekotthonnak ajándékoz gyermekjátékokat és -könyveket.

Pokorni Zoltán polgármester vezetésével a Hegyvidéki Önkormányzat karácsonyi adománygyűjtő akciót hirdetett meg a sokgyermekes családok megsegítésére. A kezdeményezés különlegessége, hogy a kerület hat CBA-üzletében is lehetett adományokat felajánlani, amit a boltok állítottak össze a vásárlók kérése alapján.

Wintermantel az Újpesti Cseriti programot támogatja

Wintermantel Zsolt országgyűlési képviselő az Újpesti Cseriti elnevezésű jótékonysági programnak ajánlott fel adományt, ahol szabadidejében, feleségével közösen önkéntesként dolgozik. Az Újpesti Cseriti karácsony kapcsán az újpesti nehéz sorsú gyermekek kívánságait igyekszik valóra váltani.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke éves felajánlásait két intézménynek adja át karácsonykor. A keszthelyi Zöldmező Utcai Általános Iskola, Diákotthon és Speciális Szakiskola számára, a fogyatékkal élő diákok részére speciális asztalokat vásárolnak 130 ezer forint értékben. Továbbá speciális taneszközöket kapnak 100 ezer forint értékben a zalaszentgróti Koncz Dezső Általános Iskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola tanulói. Mindemellett a politikus részt vesz az erdélyi keresztszülő-programban, melynek keretében a két rászoruló gyermeket támogat.

Minden évben, december 22-én Szabó Csaba képviselő a Ferences Szegénygondozó Nővérek szécsényi otthonának segít adományával.

Áder János indította útjára annak idején azt a csornai szokást, hogy a helyi Arany János Speciális Iskola tanulói a Mikulás-ünnepen ajándékcsomagot kapnak a képviselőtől. Gyopáros Alpár mint Áder János utóda átvette ezt a hagyományt, és azóta is minden évben megajándékozza a diákokat.

György István a Down Alapítványt segíti

Dr. György István országgyűlési képviselő idén hagyományteremtő jelleggel jótékonysági gitárkoncertet hívott életre választókerületében, Kőbányán, Adjunk a húroknak és a rászorulóknak is! elnevezéssel. A rendezvényen összegyűlt több mint 3 millió forint, amit a Down Alapítvány kőbányai gondozóházának és a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak juttattak el. Dr. György István egész évben fontosnak tartja a jó célokért való adományozást, idén többek között az Illatos úti ebtelep ketreceinek téliesítéséhez, a Pécsi Opera megmentéséhez nyújtott támogatást, és a kolontári vörösiszap-katasztrófa áldozatainak, valamint az autóbalesetben elhunyt Arnóth Sándor országgyűlési képviselő családjának segített.

Kovács Ferenc választási körzetében, Sárvár és Celldömök térségében hagyományszerűen felkeresi az óvodákat és gyermekvédelmi intézményeket. Mikulás és karácsony kapcsán ajándékcsomagokat ad a gyerekeknek, amikben étel, játék és ruha is található. Emellett Sárvár polgármesterével, Kondora Istvánnal és Vancsura Miklós ügyvezető igazgatóval közösen a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő segítségével a Mikulásgyárba is eljuttatják ajándékaikat.

Bábiné Szottfried Gabriella "egész évben segít"

Balla Mihály országgyűlési képviselő súlyosan beteg gyermekeket, időseket, nehéz sorsú családokat segítő alapítványokat, egyesületeket, közösségeket támogat. Karácsonytól függetlenül, rendszeresen segít, ahol tud. Többek között adományoz az Őrangyalnak, a Szemem Fénye Alapítványnak, az Ökomenikus Segélyszervezetnek és a helyi Caritas szervezetnek is.

Bábiné Szottfried Gabriella képviselő asszony az év 365 napjában segíti a rászorulókat - tájékoztatott a Fidesz-frakció sajtóosztálya. Rendszeresen támogatja a fogyatékkal élők szervezeteit, a gyermekalapítványokat, a segélyszervezeteket, a határon túli magyarokat, a mentőket, a vakvezetőkutya-képzést, a Szemem Fénye Alapítványt, a gyermekmentőket, az Ökomenikus Segélyszervezetet, a Rákóczi Szövetséget, a szájjal-lábbal festőket, a cserkészeket, a Gyermekélet Alapítványt, az Egészség Hídját. Adományokkal segíti gyermekei iskoláit, a katolikus egyházat és karitászt, valamint az éppen aktuális karitatív kezdeményezéseket is.

Nemcsak a képviselők, a Fidelitas-tagok is mozgolódnak karácsonykor. A tagok jótékonysági akciót indítottak, a Csillagszóró 2011 elnevezésű gyűjtés keretében országszerte több tucatnyi gyűjtőponton várják a felajánlásokat.

Cikksorozatunk holnapi részében az LMP és az MSZP adományait olvashatjátok.

Ezt is szeretjük