Dilettánsok: Polgármester lett Nagy Ervinből
A Katonában
A Katona József Színház új darabja igazi sztárparádé olyan nevekkel, mint Szirtes Ági és Ónodi Eszter.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Flaubert Bouvard és Pécuchet című regényének adaptációját Ascher Tamás rendezésében a Katona József Színház nagyszínpadán mutatták be április 29-én. A Dilettánsok című darab egy francia kisvárosban játszódik, amelynek polgármesterét Nagy Ervin játssza.

Dilettánsok

Két párizsi írnok, Bouvard és Pécuchet nyugdíjba vonulása után vidékre költözik. Kivonulnak a társadalomból, hogy vidéki magányukban minden lehető emberi tudást megszerezzenek. Céljuk, hogy tanulmányozzák a különböző tudományterületek legrégibb és legújabb eredményeit, hogy így - az enciklopédistákhoz hasonlóan - mindenről megalkothassák saját definícióikat. A könyvekben leírtakat sorra kipróbálják, ám kísérleteik, mint egy abszurd komédiában, legtöbbször balul sülnek el, a kisváros lakóinak legnagyobb mulatságára, akiket gyakran meg is botránkoztat a furcsa páros.

Főbb szerepekben

  • Bouvard - Máté Gábor
  • Péchuchet – Elek Ferenc
  • özvegy Bordinné – Ónodi Eszter
  • Foureau, polgármester – Nagy Ervin
  • Germaine – Szirtes Ági

Flaubert Bouvard és Pécuchet című utolsó, befejezetlenül maradt könyvével a mindannyiunkban ott lakozó tudatlanságot, az általános, emberi hülyeséget akarta leleplezni. Nézd meg a színpadi változatot a Katonában!

Dilettánsok
Helyszín: Katona József Színház, Budapest, V. kerület, Petőfi Sándor utca 6.
IdőpontA színház havi műsorát itt találod!
Jegy: Jegyedet itt válthatod meg!

Kép: Dömölky Dániel

Ezt is szeretjük