A kormány be nem tartott ígérete
Akik nagyon jól jártak a végkielégítésekkel
Többeknek maradt a zsebében több tízmillió forint, csak a BKV milliárdokat fizetett ki. Íme, néhány név.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kormány legnagyobb bosszúságára az Alkotmánybíróság elkaszálta a pofátlan végkielégítésekről szóló törvényt, pontosabban annak visszamenőleges hatályát. Íme, néhány exdolgozó, aki nagyon jól járt az Alkotmánybíróság döntésével.

Szalainé Szilágyi Eleonóra – 86 millió forint

A BKV volt humánpolitikai igazgatója 86 millió forintos végkielégítéssel távozott a cégtől. A rendőrség Szalainét különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával vette őrizetbe a végkielégítés miatt.

A nyomozás adatai szerint a volt humánpolitikai igazgató 2008-ban, nyugdíjba vonulása előtt egy héttel közös megegyezéssel felbontotta munkaviszonyát, hogy megkapja a bruttó 86 millió forint végkielégítést.

Regőczi Miklós, Menyhért László - 40, illetve 35 millió forint

Regőczi Miklós, a BKV volt kommunikációs vezérigazgató-helyettese 40 millió forinttal távozhatott, Menyhért László, a BKV korábbi vezérigazgató-helyettese pedig 35 millió forinttal gazdagodott munkaviszonya megszűnése után.

BKV összesen - 2,6 milliárd + 600 millió forint

A BKV tízmilliós végkielégítéssel távozó további dolgozóit felsorolni hosszas lenne, 2007-ben a cég 2,6 milliárd, 2008-ban pedig 600 millió forintot fizetett ki végkielégítésekre.

MÁV - hét felsővezetőnek átlagosan 9,8 millió forint

Nemcsak a BKV, a MÁV is nagyvonalú volt. A cég hét felsővezetőjének átlagosan 9,8 millió forintos végkielégítést fizetett, a felmondási idő megváltásaként pedig egyénenként átlagosan 17,5 millió forintot kaptak.

Szűcs Júlia - 19 millió forint

Kilenc hónap munka után 19 millió forintos végkielégítésben részesült a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől Szűcs Júlia. A gazdasági vezérigazgató-helyettest munkaszerződése alapján nyolchavi felmondási idő és kéthavi végkielégítés illette meg. A felmentési időre Szűcs Júlia 13,974 millió forintot kapott, a ki nem vett szabadságnapokra 1,510 millió forintot, végkielégítése pedig 3,811 millió forint volt.

Hajdu György 19,9+16 millió forint

Hajdu Györgynek, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. - FKF - korábbi vezérigazgatója 44 évi munkaviszony után 19,9 millió forint végkielégítésre és egyéb jogcímeken bruttó 16 millió forintra volt jogosult.

Ezt is szeretjük