Készíts pirosítót 1 perc alatt, természetes anyagokból!
A recept
Bőrkímélő pirosítót készíthetsz otthon is, mely ráadásul ugyanolyan tartós, mint a bolti.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kozmetikumok mesterséges összetevői miatt érdemes a lehető legtöbb sminkszeredet házilag készíteni. Szerencsére vannak olyan receptek, melyek felérnek egy bolti termék minőségével, de sokkal kevésbé károsak a bőrödre.

Készül a pirosító
A végeredmény Caitlin arcán

A következő házi pirosító is ilyen: mindössze két hozzávalóra lesz szükséged, és mindkettő természetes anyag. A gurl.com bloggere, Caitlin Corsetti kipróbálta a receptet, és saját bevallása szerint a szó szoros értelmében függővé vált.

Házi pirosító

A hozzávalók első ránézésre ritkaságnak tűnhetnek, de valójában a legtöbb bio termékekkel is foglalkozó üzletben megkaphatod őket, vagy, ami még kényelmesebb, az internetről is számos helyről megrendelhetők, csak rájuk kell keresni. A maradék lisztet elhasználhatod száraz samponnak, a céklapor pedig hibiszkuszteával keverve hajszínezőként is funkcionál.

Erre lesz szükséged:

  • fél teáskanál céklapor
  • 1 teáskanál nyílgyökérliszt
  • üres sminkes tégely

Tedd a hozzávalókat az üres tégelybe, és alaposan keverd össze őket! A fenti arányok csak kiindulási pontot szolgáltatnak: minél sötétebb pirosítót szeretnél, annál több céklaport adj a liszthez - vigyázz, mert elég sötét -, ha pedig inkább világos, rózsaszínes árnyalatot akarsz elérni, a nyílgyökérlisztből adagolj egy kicsit bőkezűbben.

Képek: gurl.com.

Kínos sminkbakik

Kerüld el a legkínosabb sminkbakikat, melyekkel tönkreteheted a megjelenésedet! Képeken öt ciki hiba.

Ezt is szeretjük