Ledöfné Osztolykán Ágnest a jobbikos képviselő
Így bánnak a nőkkel a parlamentben
Az utóbbi időben több botrány is volt az Országházban.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az MSZP-s Vadai Ágnes szerint a parlamentben van egy egyre növekvő létszámú speciális frakció, mégpedig a "tahó frakció".

Osztolykán Ágnes
Szabó Tímea

Ennek tagjai az unatkozó képviselők, akik azzal foglalják el magukat, hogy beszólnak a képviselőnőknek. Az ilyen esetekre gyűjtöttünk össze néhány példát a nem túl távoli múltból.

"Attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek"

A fenti kijelentés a jobbikos képviselő, Zagyva György Gyula szájából hangzott el, az LMP-s Osztolykán Ágnesnek címezve. A képviselőnő később egy blogbejegyzésben tette közzé a történteket. A beszámoló szerint Osztolykán egy fárasztó munkanap után, pénz és autó hiányában megkérdezte a folyosón álló munkatársait, nincs-e köztük valaki, aki hazavinné őt.

A férfiaknak több se kellett, máris elkezdtek megjegyzéseket tenni. Volt, aki felajánlotta, hogy hazaviszi, de inkább magához, és amikor már nagyon belelendültek az élcelődésbe, Zagyva szájából elhangzott az ominózus, szexuális tartalmú kijelentés is. A képviselőnő a blogbejegyzés szerint először csak mosolygott, de a fenti mondat hallatán teljesen megdöbbent, és csak olyasmit tudott válaszolni, hogy "álmodik a nyomor". 

Zagyva György Gyula egy kicsit másként emlékszik a sztorira. Az Indexnek elmondta, ő csak később kapcsolódott be a beszélgetésbe, amikor a képviselőtársai már több megjegyzést tettek, és amit mondott, nem magára értette, hanem a férfiakra általánosságban. 

Kisanyám

Bár az eset régebben történt, akkor is hatalmas port kavart, és még most is hallani róla néha. Szabó Tímea LMP-s képviselőnő egy parlamenti felszólalása közben megelégelte, hogy a jelenlévők viselkedésükkel zavarják a beszédet, és megkérte őket, hogy legalább a mondandója végighallgatásának erejéig maradjanak csendben. A válasz a fideszes Tasó Lászlótól érkezett: "Te mit szólsz bele, kisanyám?" A képviselő nem kért bocsánatot, és az esetből botrány lett.

"Vetkőzz, Ági! Hol a babydoll?"

Vadai Ágnes és még néhány képviselőtársa hajnalokig tárgyaltak a szuper-titkosszolgálat létrehozásának ügyéről, amikor beszóltak neki. Az MSZP-s képviselőnő szerint olyanok ültek ott, akik nem értettek a témához, nem fogták fel a szavait, és unták az egész helyzetet, így azzal szórakoztatták magukat, hogy szellemesnek gondolt poénokat szúrtak be a megbeszélésbe.

Vadai Ágnes
Dúró Dóra

A családon belüli erőszak kérdése

Varga István fideszes képviselő nagy botrányt kavart tavaly, amikor kijelentette, ha a nők többet szülnének, az megszüntetné a családon belüli erőszakot.

A jobbikos Dúró Dóra nem hagyhatta szó nélkül az esetet, és felszólította a férfit, hogy kérjen elnézést a megjegyzéséért. A képviselőnőt már személyes atrocitások is érték, elmondása szerint többször előfordult egy-egy felszólalása alatt az olyan bekiabálás, hogy miért nem a gyerekével van.

Ezt is szeretjük