Pofátlan csalásra figyelmeztet az OTP: nagyon vigyázz, ha rákeresel a bankra az interneten

Hamis internetes keresőoldali találatokkal csalnak ki adatokat adathalász bűnözők.

Vigyázz, ha rákeresel az OTP-re az interneten!
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hamis internetes keresőoldali találatokkal csalnak ki adatokat adathalász bűnözők - hívta fel a figyelmet az OTP Bank pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A bank ismertette: a hamis találatokkal az OTP Bank oldalára megtévesztően hasonló oldalakra terelik az ügyfeleket, ahol maguk írják be banki adataikat, amelyekkel a bűnözők visszaélnek.

Vigyázz, ha rákeresel az OTP-re az interneten!

Az adathalász támadás úgy védhető ki a legkönnyebben, ha a felhasználó a bank ismert oldalát írja be a böngészőbe, nem pedig keresőoldalról próbálja azt elérni, a találatok között ugyanis fizetett hirdetésként gyakran áloldalak jelennek meg - hívta fel a figyelmet a pénzintézet.

A csalási módszer több bank ügyfeleit is érinti, a csalók nem csak az OTP InternetBank belépési oldalát másolták le - jelezték a közleményben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Az OTP arra kéri ügyfeleit: mielőtt bejelentkeznek az internetbankba, győződjenek meg arról, hogy valóban az OTP Bank oldalán vannak. Belépés előtt ellenőrizzék a böngészőcímsávban a honlap címét. A szolgáltatás belépés oldalán, a böngészőcímsorban megjelenő lakat ikonra kattintva győződjenek meg arról, hogy a biztonsági tanúsítvány szerint valóban az OTP Bank adta ki az oldalt. Ha más jelenik meg, azonnal szakítsák meg a kapcsolatot - hangsúlyozta a pénzintézet.

Csúnyán átverhetnek a tűzifával: így lehet kiszúrni a csalókat a Nébih szerint

A tűzifa iránti nagy kereslet miatt a csalók is aktívabbá váltak.

Csúnyán átverhetnek a tűzifával: így lehet kiszúrni a csalókat a Nébih szerint

A tűzifa iránti nagy kereslet miatt a csalók is aktívabbá váltak.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük