Meghalt Paul McCartney?
A 3 legmeghökkentőbb összeesküvés-elmélet
Vajon az AIDS valóban biológiai fegyver? Tényleg halott a legendás Paul McCartney? Íme, a teóriák.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mel Gibson 1997-es filmje óta a világméretű összeesküvésekben hívők száma alighanem megsokszorozódott, és talán nem is alaptalanul.

Akik ma mobilszámmal, e-mail címmel, iwiw- vagy Facebook-adatlappal rendelkeznek, azoknak az emberi kapcsolatai, fogyasztási szokásai, vagyis szinte az egész lényük nyitott könyv azok számára, akik olvasni akarnak benne.

De vajon tényleg mások vették át felettünk az irányítást, vagy csak a fantáziánk vált túlságosan élénkké?

Paul McCartney halott

Az egyik legelképesztőbb konspirációs teória szerint 1966. november 9-én Paul McCartney, az akkor népszerűsége csúcsán álló Beatles együttes tagja, egy hajnali veszekedést követően kiviharzott a stúdióból, kocsiba vágta magát, és elhajtott. Nem sokkal később Aston Martinjával nekiment egy lámpaoszlopnak, és a balesetben életét vesztette.

A zenekar nem hagyhatta, hogy a tragédia kitudódjon, ezért szerencsétlenül járt társukat gyorsan egy másikkal helyettesítették. Talán a McCartney-hasonmásverseny győztesével, William Campbellel, de az is lehet, hogy Billy Shepherd lett a szerencsés kiválasztott, aki maga is énekes volt, ám korántsem olyan sikeres, mint a gombafejűek. Több plasztikai műtétet követően az illúzió végül tökéletes lett, a zenekar azonban nem akarta említés nélkül hagyni a tragédiát.

Dalszövegeikben több homályos utalást is tettek rá, a legárulkodóbb nyom az összeesküvés-elmélet hívei szerint azonban az Abbey Road című, 1969-es lemezük borítója. A zebrán átkelő tagok közül a fehér ruhás John Lennon megy elöl, ő a pap, mögötte a feketét viselő Ringo Starr a temetkezési vállalkozó. Aztán jön McCartney mezítláb, mint a holtak, végül pedig George Harrison, akinek ruhája a sírásót szimbolizálja.

Kondenzcsíkok vagy klímakísérlet?

A repülőgépekből kiáramló égéstermékekre a magasban lévő víz kicsapódik, és ráfagy, így jönnek létre a kondenzcsíkok. Többen azonban úgy vélik, hogy ezeknek a különleges képződményeknek a száma, formája, külleme jelentősen megváltozott az utóbbi időben, és ennek hátterében csakis bűnös és eltitkolandó dolgok állhatnak. A csíkok ugyanis nem oszlanak szét, ahogy korábban, hanem fátyolfelhővé alakulnak át.

Az e mögött összeesküvést sejtők szerint a kormányok az időjárást akarják befolyásolni ilyen furcsa módon, esetleg valamilyen káros szerrel kívánják lepermetezni a gyanútlan lakosságot. De az is felmerült, hogy a kondenzcsíkokkal esetleg jó célt szolgálnak: a globális felmelegedés folyamatának megállítását, esetleg - a legvadabb teóriák szerint - egy, a közeljövőben bekövetkező kozmikus katasztrófát akarnak így láthatatlanná tenni az emberek számára, a pánik elkerülése végett.

Az AIDS, mint biológiai fegyver

A WHO adatai szerint napjainkban 33 millió HIV-fertőzött él a világban. Számuk pedig évről évre emelkedik: minden esztendőben több mint 2,5 millió újabb beteget találnak, kétmillióan pedig áldozatául is esnek a szörnyű kórnak.
A vírus által okozott AIDS 1981 óta számít önálló betegségnek, bár sokak szerint már jóval korábban is létezett. Hosszú ideig azonban nem lehetett beazonosítani, hiszen az AIDS elsőként tönkreteszi az immunrendszert, a védtelenné vált emberi szervezetet pedig ezután bármilyen betegség megtámadhatja.

Az összeesküvés-elméletek kedvelői úgy vélik, korunk pestise katonai laborokban keletkezett, újfajta biológiai fegyverként.

A legvadabb elméletek szerint az amerikaiak találták ki, hogy radikálisan csökkentsék a harmadik világban élők számát, mielőtt a túlnépesedés révén az egész Földet veszélybe sodró háborúk robbannának ki ott. Védőoltásokba rejtve juttatták el az első vírusokat a megfelelő helyekre, melyek aztán mindenfelé elterjedtek.

Mások szerint az orosz KGB is benne lehet a dologban, sőt, akár a Vatikán is, utóbbi azonban természetesen nem a szegények, hanem a melegek ellen irányuló fegyverként vethette volna be a vírust.

Ezt is szeretjük