Íme, az Ördög dugóhúzói: mindenkit meglep, kik voltak az ősi lelet készítői

Hatalmas spirálok, melyek sokakat ejtettek gondolkodóba.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néha a legszélesebb ismeretekkel rendelkező régészek is bajban vannak, ha olyan lelettel találkoznak, mint amilyenek az Ördög dugóhúzói. Hosszú ideig csak fejüket vakargatva álltak felettük a tudomány emberei, mik lehetnek ezek, kik és miért készíthették őket.

1894-ben kerültek elő Nebraskában, a Rocky-hegységben, ahol fosszíliák után kutatott egy archeológuscsoport. Nem kis meglepetésükre egyszerű fosszíliák helyett ezeket a hatalmas spirálokat találták, melyek között akad négy és fél méter magas is. Azonnal megindult a találgatás, tulajdonképpen mik ezek.

Az Ördög dugóhúzói

A területet lázas vizsgálgatás alá vonták, és kiderült, megszámlálhatatlan spirált rejtenek a sziklák. Születtek ugyan elrugaszkodott elméletek, de végül kiderült az igazság: a következő képek kíséretében elmondjuk, hogyan készültek a spirálok, és kik csinálták őket.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük