Kizárt, hogy bárki megmérgezze Orbán Viktort - Így óvja a TEK

Meglepő, de igaz: Orbánt és Putyint is ugyanúgy védik. Nem ehetnek akármit, és nem mehetnek bárhová.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy miniszterelnök élete biztosan nem unalmas. Hogy gördülékeny és nem utolsósorban biztonságos is legyen az országot vezetők munkája, egy egész kiterjedt stábra van szükségük.

De melyik lehet a legnehezebb munkakör egy politikus mellett? Az előkóstoló vagy a testőrként is fellépő sajtófőnök? Orbánra ugyanúgy vigyáznak mint Putyinra?

Orbánra is úgy vigyáznak, mint Putyinra

Nemrég jelent meg egy izgalmas írás, mely Vlagyimir Putyin orosz elnök mindennapjait tárja fel. A Newsweekben angol nyelven megjelent cikk szerint Putyin testi épségére még a konyhában is vigyáznak. Ha az elnök utazik, egy egész stáb követi, mely az ételeiért felel. Az orosz államfő csak olyan ételt ehet, melyet alaposan megvizsgáltak és előkóstoltak. Hihetetlennek tűnik, de Orbán Viktorra szinte ugyanígy vigyáznak.

A 2010-es kormányváltás után létrehozott Terrorelhárítási Központ - TEK - felel a magyar miniszterelnök és köztársasági elnök biztonságáért is. A hivatalos programok helyszínein a TEK csapatának élelmiszer-biztonsági szakemberei az ételek beszerzését és elkészítését is ellenőrzik. Így kizárt, hogy bárki megmérgezze Orbán Viktort vagy Áder Jánost - írja a 168 óra.

Orbán körül mindig zajlik az élet, ami egy miniszterelnök esetében nem szokatlan. Orbán budai lakóházát már 2013 augusztusa óta őrzi a TEK, és a folyamatos felügyelet még nyár végéig biztosan fennáll. Ez idő alatt egy elitegység tevékenykedik a helyszínen, akik bármikor lezárhatják a ház környékét, a területen pedig korlátozhatják a ki- és belépést egyaránt.

Orbánnal nem utaztak Brazíliába a TEK testőrei, a helyi biztonsági erők vigyáztak a magyar miniszterelnökre. Nézd meg képeinken, hogyan szurkolt Orbán a foci-vb döntőjén!

Sajtófőnök és testőr

Bár a testőrök mindenhova árnyékként követik a védett személyt, a TEK tagjai kihagytak egy egzotikus utazást. Amikor a magyar miniszterelnök megtekintette a foci-vb brazíliai döntőjét, nem utazott vele senki a testőri csapatból, Orbánra Brazíliában a helyi alakulatok vigyáztak.

Egy miniszterelnök esetében nemcsak a testi épségre kell odafigyelni. Legalábbis Orbán sajtófőnöke általában gondosan ügyel arra, hogy ne szegezhessen bárki kérdést a miniszterelnöknek az újságírók közül. Havasi Bertalan legutóbb a Magyar Nemzet fotósával került konfliktusba. Utóbbi azt állította, hogy Havasi erőszakosan lépett fel ellene a kormányfő körüli tumultusban, amikor Orbán Bálványoson tartott előadást.

Havasi egyébként egyes videofelvételek szerint nem hagyományos értelemben vett sajtós. Egy tavasszal készült videón azt látni, ahogy testőröket megszégyenítő módon tolja félre a Hvg.hu újságíróját.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A politikusok mellett szinte sosem tűnnek fel, mégis mindenhol ott vannak a sofőrök, akik a biztonságos és gyors helyváltoztatásban segítik őket. Nem lehet egyszerű élete annak, aki ilyen munkakörben dolgozik. A kormány tagjai sokat utaznak, ráadásul, ha sietős a miniszter úrnak, egy gyorshajtásért kiszabott büntetést is a sofőr fizethet meg.

Fotók: Orbán Viktor - facebook.com/orbanviktor.

Ezt is szeretjük