A rendőr sem segít, ha szegény vagy
Orbán rossz országokkal példálózott?
Oroszország vagy Kína gazdasága nő, mégis sokat szenvednek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A héten a török kormányfő helyettese arról beszélt, hogy a nők ne nevessenek nyilvános helyen, mert csak így kerülhető el az erkölcsi hanyatlás az országban. Orbán Viktor a Tusványoson mondott beszédében mégis többek közt Törökországot állította példaként, amely országra bizony figyelni kell.

Indiai nő tüntet az elharapózó erőszak áldozatainak védelméért

Nemcsak Törökország érdekes példa, hiszen a kormányfő által szintén említett Kínában, Indiában és Oroszországban sincs minden rendben.

A nők ne pletykáljanak

Bülent Arinc, Törökország miniszterelnök-helyettese kedden arról beszélt, hogy a szerinte egyre inkább elharapózó erkölcsi romlást csak úgy lehet megállítani, ha mindenki erényesen viselkedik.

Arinc szerint a nők nyilvánosan nem nevessenek hangosan és ne mutogassák bájaikat. Sőt, az is káros, ha a nők túl sokat telefonálnak, recepteket és pletykákat csak személyesen cseréljenek - jelentette ki egy konferencián a politikus.

Orbán Viktor hétvégén a Tusványoson a következőket mondta: "ma a slágertéma a gondolkodásban azoknak a rendszereknek a megértése, amelyek nem nyugatiak, nem liberálisok, nem liberális demokráciák, talán még demokráciák sem, és mégis sikeressé tesznek nemzeteket. Ma a sztárok a nemzetközi elemzésekben Szingapúr, Kína, India, Oroszország, Törökország."

Államilag támogatott homofóbia

Oroszországban ma nem jó kicsit is eltérni az állam által helyesnek gondolttól. Tavaly törvény született arra, hogy az országban tilos a "nem hagyományos szexuális kapcsolatok" propagálása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy aki nyíltan vállalja szexuális másságát, esetleg kiáll az emiatt elszenvedett jogsértések ellen, komoly pénzbüntetésre számíthat.

Az utóbbi időben szélsőséges fiatalok többször súlyosan bántalmaztak és megaláztak homoszexuális, illetve annak tartott embereket. A tortúrákról készült videókat aztán közzé is tették az interneten, ennek ellenére az orosz hatóságok komoly gondot nem fordítottak a bántalmazók felkutatására, így azok többnyire megúszták a súlyos bűncselekményeket.

A török politikus szavaira nők tízezrei kezdtek az interneten demonstrálni.

Az olcsó munkaerő országa

Kínában sem minden szép és jó. Az ország főként azért tud eredményeket felmutatni a világgazdaságban, mert rengeteg alulfizetett munkást alkalmaznak a helyi gyárak, üzemek. Nem véletlen, hogy az alacsony bérek és a rossz munkakörülmények miatt egyre több a sztrájk és a tüntetés a hatalom ellen. Hiába emelkednek meredeken a kínai minimálbérek, azok még mindig nagyon alacsonyak, ráadásul sokan nem kapják meg teljes jussukat. A falusi élet kilátástalanságából a több milliós metropoliszokba vándorló tömegek gyakran borzasztó körülmények közt élnek.

Ahol nem segít a rendőr, ha nem vagy elég gazdag

Indiában főként a merev kasztrendszer teszi pokollá milliók életét. Az utóbbi időben több brutális támadás ért nőket. Májusban két fiatal lányt erőszakoltak, majd öltek meg.

Az apa - elmondása szerint - amikor megpróbálta bejelenteni a rendőrségen a történteket, az első kérdés az volt, melyik kasztba tartoztak a lányok. Mikor kiderült, hogy a legalsó, érinthetetlennek nevezett osztályba, a rendőrség elzavarta az apát, az ügyet pedig megpróbálták eltusolni.

Nemrég az északi Uttar Pradesh állam egyik vezetője a közelmúltban látványosan elszaporodó csoportos nemi erőszakot elkövetőkről azt mondta: "a fiúk mindig is fiúk maradnak, akik néha hibáznak".

Mobilon megjelenő kép Orbán Viktorról: Facebook/Orbán Viktor.

Ezt is szeretjük