Te is kívánhatsz egyet: Oravecz Nóra felcsapott jótündérnek!

Oravecz Nóra valóra váltja a te álmodat is: csak kérned kell! Elmondjuk, mit kell tenned.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Oravecz Nóra már nemcsak tanácsokkal és pozitív gondolatokkal igyekszik bebizonyítani olvasóinak, hogy bármi megtörténhet. A 24 éves írónő nem mindennapi feladatra vállalkozott: úgy döntött, valóra váltja mások álmait.

Nóri elmondta nekünk, honnan jött az ötlet, hogyan működik a gyakorlatban, és mi minden pozitívumot kapott - és adott - már a kezdeményezés során. Oravecz Nóra gondolatai következnek.

A kezdetek

Nem az idei az első alkalom, hogy egy maroknyi szerencsés kiválasztottnak teljesült a vágya: 2013-ban Valóra váltom néven futott a program.

- Tavaly az egyik ismerősöm szomorúan mesélte, hogy egy elismert sminkes sulijában szeretne tanulni, de jelenleg nem engedheti meg magának - mondja Nóri. - Amikor elmondta a sminkes nevét, megkérdeztem, hogy mennyire szeretné, mert ha nagyon, el tudom intézni, hiszen már dolgoztam vele, és cserébe végigkövetem az álmát a blogon.

Így indult az egész tavaly tavasszal, és ebből nőtte ki magát az akkori Valóra váltom néven futó mozgalom, aminek keretén belül egyetlen hónap alatt több mint 20 álmot sikerült megvalósítani. Volt ebben nászút, találkozás Szily Nórával, fotózás, sőt, még videót is forgattunk egy tehetséges zenész lánynak.

Az elmúlt évek alatt sikerült olyan kapcsolatrendszert kiépíteni, hogy amennyiben valaki nem házat, autót vagy éppen repülőjegyet kér, akkor tudok segíteni abban, hogy az ő álma is valóra váljon.

Valóra vált az álma! Amerikából blogol majd Oravecz Nóra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mindenki nagyon segítőkész

- Ha visszanézek az elmúlt négy évemre, tele volt csodákkal, és szerencsére nagyon sokat meg tudtam osztani a barátaimmal is - árulja el az írónő. - Mivel sokáig dolgoztam marketing területen, így nagyon sok kapu kinyílt előttem, és ma már tényleg hiszem azt, hogy itthon nincs lehetetlen, és gyakorlatilag majdnem bármilyen hétköznapi kérést valóra lehet váltani. Szerencsére az álmokat beküldők is tudják, hogy hiába kérnek Porschét, pénzt vagy házat, abban nem tudok segíteni, de minden másban lehet.

Nincs annál jobb karma, mint másoknak segíteni. Amikor látod, hogy a lány, aki eddig csak a TV-ben látott fotózást, és minden vágya az volt, hogy átélje, milyen boldog, vagy hogy amikor az anyukája meglátja, és könnyes lesz a szeme, mert örül annak, hogy a lánya boldog, na, azért megéri ez az egész. Ráadásul tényleg pár e-mailből megszervezhető dolgokról van szó a kérések kapcsán, tekintve, hogy mindenki nagyon nyitott és segítőkész.

Nóri álmai

- Ha valami nagyot akarsz elérni az életben, segíts másoknak. Nekem ez a mottóm. Több mint 20 álmot kellett megvalósítanom ahhoz, hogy az én álmom is valóra váljon. Emlékszem, akkoriban szerződtem a Librivel, és az életem onnantól új fordulatot vett. Akkor le is zártam a mozgalmat, hiszen most már az én álmaimat kellett megvalósítanom. Megígértem, hogy visszajövök, és tessék, újra valóra váltom az álmokat.

Hiteltelen lennék, ha úgy segítenék másoknak, hogy közben az életem egy roncs. Az elmúlt egy évben rengeteg dolog történt, kijött két könyvem, ami megváltoztatta az életemet. Összejött a nagy vágyam, Amerika, így nyáron ösztöndíjjal tölthetek San Franciscóban három teljes hónapot Magyarország két legsikeresebb és legnépszerűbb magyar startupjánál.

A pörgés még csak most jön igazán, de úgy gondoltam, hogy itt az ideje, hogy újra nekilássak annak, amit a világon a legjobban szeretek az írás után. Az én álmaim sorra valósulnak meg, már csak annyi dolgom maradt, hogy dolgozzak tovább rajtuk, és segítsek másoknak is.

A blogomon mindenki végigkövetheti azt, ahogy 2012 májusától felépítettem azt az életet, amiben most élek. Megvalósítottam az álmaimat, láthatták az olvasóim, és a visszajelzések alapján sokuknak adtam erőt, hiszen, ha nekem sikerült a semmiből, megfelelő hozzáállással, nekik is sikerülhet. Valójában a blog tökéletes kiegészítő eleme az álmok valóra váltása.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Hogyan válhat valóra az álmod?

- A menet nagyon egyszerű. Erre az oldalra várjuk az álmokat, és minden hónapban választok egyet, plusz egy ráadást. A megvalósulást pedig nyomon követheti bárki a blogomon és az Instagram-oldalamon is.

Képek: Márton Botond; Instagram

Ezt is szeretjük