Orális szex, MOL 500 milliárdért és ebadó
Ez történt a héten
Megvettük a MOL-t, Alföldi írásbeli figyelmeztetést kapott, valamint kiderült, hogy lesz ebadó itthon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megvettük a MOL ötödét, Alföldit írásbeli figyelmeztetésben részesítették, folytatódott a metrómizéria. Kiderült az is, hogy lesz ebadó, de a befizetendő összeg csak jelképes. Összefoglaló.

A hét híre kétségkívül az volt, hogy a magyar állam megvette az oroszoktól a MOL 21,2%-át 500 milliárd forintért. Csaba László közgazdász szerint kimondottan nagy politikai célok vannak a MOL orosz részvénypakettjének magyar kivásárlása mögött.

A közgazdász szerint az ár ilyen értelemben alárendelt szerepet játszott - abból, hogy a vásárlás nem egy szokványos piaci tranzakció volt, arra lehet következtetni, hogy mégiscsak egy csomagterv része, amelyben még több, nem ismert elem is szerepelhet, amelyek között az összefüggést kívülről nem lehet látni.

Írásbeli figyelmeztetés Alföldinek

A héten eldőlt Alföldi Róbert sorsa is, akit egy sajtótájékoztatón elhangzott kijelentése miatt támadott a Jobbik és a KDNP. Alföldi a Jobbikhoz közeli Nemzeti1 Televízió munkatársának, Sinkovits Szilviának azt mondta: olyan orális szexet kíván neki innentől kezdve egész életében, mint amilyet Az ember tragédiája című darabban látott. Réthelyi Miklós miniszter csütörtökön hallgatta meg Alföldi Róbertet, aki írásbeli figyelmeztetést kapott kijelentéséért.

Tarlós István a héten kijelentette, nem tanácsolja senkinek, hogy nekidőljön a metró ajtajának, mert az kinyílhat. A főváros várhatóan használt kocsikkal pótolja az elöregedett szerelvényeket, amelyeket külföldről szerez be.

Probléma, hogy ezek a kocsik is legkorábban csak a jövő év elején állhatnak forgalomba, addig marad a mostani helyzet.

Az Alstom kocsija
A kiégett kocsi

A hamburgeradó mellett a tervek szerint lesz Magyarországon ebadó is, ám annak mértéke nem éri majd el a 4000 forintot sem évente. A Vidékfejlesztési Minisztériumtól megtudtuk, az adó 2000-3500 forint között változik majd, és sokan mentesülnek alóla. Az ebadóról bővebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük