Már a héten jönnek az első fagyok! Ilyen idő lesz októberben!
Olvasd el havi előrejelzésünket, és tudd meg, milyen időjárásra számíthatsz októberben!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Beköszöntött az október, amely viszonylag barátságos időjárással indul, de a reggeli fagyok már úton vannak.

Olvasd el, milyen időjárásra számíthatunk az ősz második hónapjában a jelenlegi előrejelzések szerint!

Az első hét

Ma, október első napján a dél-dunántúli és az északkeleti tájakon változóan, máshol gyengén felhős, nagyrészt napos idő lesz. Csapadék nem alakul ki. Az eleinte még élénk északkeleti szél fokozatosan mérséklődik. Reggelre 2°C és 7°C közé süllyed a hőmérséklet, talaj menti fagy is lehet. Délutánra 17°C köré melegszik a levegő.

Pénteken ragyogóan napos időre van kilátás, kevés fátyolfelhővel. Reggel néhol párás lesz a levegő. Hajnalban csak 1°C és 6°C közötti értékeket mérhetünk, ami azt jelenti, hogy nagy területen alakulhat ki talaj menti fagy. Délután 19°C és 22°C között várható a hőmérséklet.

Szombaton a hajnali párásság megszűnése után derűs idő várható, majd délután megnövekedhet a felhőzet. Eső nem lesz. A délnyugati szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödik. Tovább melegszik a levegő: egyre több helyen mérhetünk 20°C feletti értékeket.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű, emellett mindenhol lehet napsütés. Zápor elszórtan fordul elő. A szél nyugatira, északnyugatira fordul és megélénkül. Kellemes őszi meleg várható 20-25°C-os hőmérséklettel.

A hónap további része

Az első hét fagyos reggelei után melegszik majd az idő, október második hetében már 8°C és 11°C-ot is mérhetünk, napközben pedig 16°C és 23°C között alakul a hőmérséklet, és ez az állapot a hónap közepéig kitart. Változóan felhős időre van kilátás, nagy mennyiségű csapadékra nem kell számítani, de kisebb záporok országszerte előfordulhatnak.

Október végén ismét lehűlés jön, az időjárás lassacskán átáll a novemberre. Az éjszakai hőmérséklet 5°C és 10°C között alakul, de a hónap utolsó reggelein már ismét számítani kell talaj menti fagyra. Nap közben is csak 11°C és 16°C körüli értékeket mérhetünk, egyre kevesebbszer bukkan elő a nap a felhők közül, és gyakoribbá válnak a záporok.

Cikkünk a koponyeg.hu és az idokep.hu információi alapján íródott.

Ezt is szeretjük