Október 28-án eljön a világvége
A legközelebbi apokalipszis-jóslatok
Íme, három riasztó jóslat, mely szerint az apokalipszis karnyújtásnyira van tőlünk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hátborzongató világvége-elméletek, bibliai hivatkozások, kódok és megfejtéseik - 49 világvége-várakozást már biztosan túléltünk, ennyit számolt össze A természetfeletti A-tól Z-ig című könyvében James Randi, a világ leghíresebb szkeptikusa, aki mellesleg ismert bűvész-illuzionista.

Persze folyamatosan születnek újabb jövendölések, a legismertebb és mostanság legtöbbet hangoztatott prófécia 2012-re datálta a végzetes dátumot, ám léteznek jóslatok, melyek szerint a globális méretű katasztrófa korábban is bekövetkezhet. Íme, a három legközelebbi pusztulást ígérő dátum.

Maja naptár újraértelmezve: októberi dimenzióváltás

A 2012-re időzített apokalipszis Carl Johan Calleman professzor, a maja naptár egyik legelszántabb kutatója szerint már 2011. október 28-án eljön. Calleman vizsgálatai egy eddig ismeretlen értelmezésre világítanak rá: a maja naptárban ugyanis pontosan követhetők a világot érintő kozmikus energiaváltozások, a történelem nagyobb fordulópontjai, az univerzum keletkezése és vége.

A kilenc ciklusra osztott összidő utolsó szakaszába léptünk 2009. szeptember 9-én, ami épp egybeesik a maja kalendárium utolsó, 260 napos periódusának kezdetével.

A visszaszámlálás utolsó fázisa 2011. február 11-én vette kezdetét, a végpont pedig, amikor a kozmikus energiák a legmagasabb szintre kerülnek, 2011. október 28-a lesz.

Úgy érezhetjük ebben a végső szakaszban, mintha felgyorsulna az idő, pedig csak az energiák rezgése változik. Calleman kulcsidőpontja után a tudat egy új szintjét élheti meg az emberiség. A bal agyfélteke által generált uralmi törekvéseken alapuló gondolatok és az ehhez kapcsolódó modern társadalmi rendszer megsemmisül. Azt, hogy az októberi dátum mekkora pusztítás árán hozza el a békésebb alapokra helyezett jövőt, a professzor nem fejtegeti, de a katasztrófaelméletek mind járványok és természeti csapások eszközeivel ígérik a tisztulást.

Pio atya próféciája: háromnapos sötétség

A Francesco Forgione néven született olasz római katolikus pap életéhez számos misztikus esemény kapcsolódik, de a legkülönösebb a pappá szentelése után történt: erős fájdalmat érzett a tenyere közepén, a talpán és a mellkasa egy pontján, később a fizikai nyomok is megmutatkoztak - a stigmák és a fájdalom élete végéig megmaradtak. Pio atya jövendölései krisztusi üzenet formájában keletkeztek, de csak halála után, végrendeletéből került napvilágra a teljes jóslat.

Pio atya üzenete szerint az apokalipszist megelőző napokban vészjósló sötétség borul a Földre. A próbatételt csak kevesen élik túl, de a felkészülést jelek segítik majd: mint egy intenzív nyári zivatar, villámmal, mennydörgéssel kezdődik, a levegő pedig egészen lehűl. A második felvonásban a reggeli napfényt sötétség váltja fel, majd földrengés és tűzeső következik: a figyelmeztetés szerint még az ablakokat is el kell takarni, majd várni, amíg elvonul a szörnyű pusztítás. A végítélet időpontja a jóslat szerint ugyan nem konkrét, de kikövetkeztethető: a legnagyobb közöny és világválság idejére várható, ami sokak szerint napjainkra jellemző leginkább.

Őszi pusztulás és mennybemenetel

Egy újabb októberi apokalipszis-dátum: Harold Camping, egy kaliforniai keresztény mozgalom vezetője 2011. október 21-ére jövendölte az utolsó ítélet napját. A katasztrófajóslat mindössze 200 millió túlélőt ígér a kegyetlen pusztítást követően, mely a Biblia apokalipszis-forgatókönyve szerint működik majd. A 90 éves Camping bibliai számmisztikával határozta meg a greenwichi idő szerint délután hat órára eső időpontot.

A japán földrengés és cunami, de a gazdasági és pénzügyi válság is a végítélet közeledtét jelző történések Camping értelmezésében. A várakozást ugyanakkor sokan szkepticizmussal figyelik, mivel az idős tiszteletes korábban már megadott egy májusi végítélet-időpontot.

Ezt is szeretjük