Novák Elődnek túl sok pénz égeti a zsebét?

Büntetést büntetésre halmoz

A jobbikos képviselőt egy hónap alatt háromszor bírságolták meg.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jobbikos Novák Előd az elmúlt hónapban nem egyszer verte ki a biztosítékot, és nemcsak a Parlamentben, ahol ez alatt az idő alatt háromszor szabtak ki rá pénzbírságot.

A legutóbbi eset június 17-én történt a kulturális és sajtóbizottság ülésén, amikor a jobbikos képviselő az ATV-s riportert, Bánó Andrást cionista műsorvezetőnek nevezte egy felszólalásában. A képviselő 131 ezer forintos büntetést kapott, ami 394 ezer forintos tiszteletdíjának a harmada.

Novák nem bírt magával

A jobbikos Novákot beszólása után a fideszes L. Simon László bizottsági elnök figyelmeztette, hogy tartsa be az etikai elvárásokat, mire Novák folytatta, és a szocionista jelzőt használta ellenzéki képviselőtársaira. A bírságról szóló javaslatot 254 képviselő támogatta és 45 ellenezte.

Az Országgyűlés Novák Elődöt már nem először bünteti meg a szocionista kifejezés használata miatt. A korábbi eset május 27-én történt, amikor a képviselőt 50 ezer forintra büntették meg, egy héttel később pedig a Hit Gyülekezetét nevezte cionista szektának. Ez utóbbi elszólásáért 70 ezer forintos büntetést szabtak ki rá. Ez összességében több mint 250 ezer forint büntetés egy hónapon belül.

Bizniszszekta

A képviselő második büntetését június 3-án kapta, amikor a Hit Gyülekezetét cionista bizniszszektának bélyegezte.

Novák Facebook-oldalán azzal érvelt, hogy ez a kifejezés a Jobbik-frakció hivatalos álláspontja, és szerinte a házelnöknek csak egy indok kellett a pénzbírság kiszabására. Az első büntetést pedig szintén a szocionista kifejezés miatt kapta, amely egy május 21-i felszólalásában hangzott el, ekkor 50 ezer forintra bírságolta meg a házelnök Novákot.

Az a bizonyos sajtótájékoztató

A Jobbikos Novák Előd már elővigyázatos volt a Homoszexuális lobbi irányítja a kulturális kormányzatot? című sajtótájékoztatóján június 13-án, amikor is a Parlament helyett a Park Színpad előtt szólalt fel. Novák alapvetően sérelmezi, hogy Alföldi Róbert irányítja a Nemzeti Színházat, és az végképp felháborító, hogy még további igazgatói posztokat is betölthet. Szerinte "ezeknek az embereknek" értelemszerűen családjuk nincsen, így rendkívül sok szabadidejük marad, és sok pénzük is, hiszen nem kell a családjukra költeniük.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kinek jár a büntetés?

A törvény szerint arra a képviselőre szabhatnak ki büntetést, aki a parlament tekintélyét vagy valamely személyt vagy nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoportot sértő kifejezést használ, és a kiszabott összeg nem haladhatja meg a képviselő havi tiszteletdíjának harmadát. A jobbikos képviselő harmadik bírsága az első büntetés, amit nem Kövér László házelnök szab ki, hanem egy bizottság. A jövőben a bírságok a tiszteletdíjak csökkenésével fognak járni, hiszen az első kiszabott büntetéseket a képviselők nem fizették be.

Ezt is szeretjük