2 dolog, ami miatt nőként rosszul kellene érezned magad
Legalábbis mások szerint
Ne hagyd, hogy mások elvárásai elrontsák a napjaidat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem könnyű figyelmen kívül hagyni a külvilág elvárásait, pedig olykor ez a legelső lépés afelé, hogy minden napodat kiegyensúlyozottan töltsd. Lányként, nőként az embernek ilyen szempontból talán még nehezebb dolga van, mint a másik nemnek.

A társadalom gyakran azt sulykolja beléd, hogy az alábbi dolgok miatt bocsánatot kellene kérned, pedig ez nem így van. Íme, két mindennapi dolog, amit csakis a saját gondolataid és érzéseid szerint kellene irányítanod.

A külsőd

Manapság sokat számít a látszat, az emberek hajlamosak a külsejük alapján megítélni egymást, és most nem csak az első benyomásról van szó. Sok helyről ömlik, hogy ha nem vagy babaarcú, tökéletes alakú szépség, nem tudsz majd érvényesülni az életben. Ez téves hozzáállás, ezért nem is szabad, hogy befolyásolja az önértékelésed.

Egyes lányok rosszul érzik magukat, amiért nem sminkelnek, mások pont azért feszengnek, mert ki vannak festve egy olyan közegben, ahol ezt nem nézik jó szemmel.

Van, aki túl kövérnek érzi magát, van, aki soványnak, és van, aki beleerőlteti magát egy kényelmetlen ruhába, csak hogy imponáljon, amikor sokkal jobban érezné magát farmerban és pulcsiban.

Ezek apróságnak tűnő dolgok, pedig mindig ott motoszkálnak a fejedben, tönkretéve a napjaidat. Amint megszabadulsz az elvárások súlyától, és olyan külsőt öltesz, ami neked jó, azt veszed fel, ami kényelmes, annyi sminket teszel fel, amennyit jónak látsz, és úgy hordod a hajad, ahogyan jólesik, megváltozik az életed.

7 tárgy, ami elűzi a szerelmet

Ha szerencsétlen vagy a szerelemben, ne csak magadban keresd a hibát: érdemes egy kicsit körülnézned a szobádban is.

A fiúkhoz való viszonyod

Ugyanúgy, ahogyan a külsőd kapcsán, a fiúkhoz való viszonyod esetében is mindig lesz valaki, aki talál rajtad fogást, éppen ezért nem érdemes mások véleménye szerint alakítani az életed, elsősorban magadnak kell megfelelned. Kikezdhetnek azért, mert még sohasem volt barátod, vagy mert visszautasítottál valakit, aki mások szerint pont hozzád illik.

Azért is bánthatnak, ha már több fiúval is jártál, esetleg már le is feküdtél valakivel. Ezek azonban olyan dolgok, amikhez senkinek semmi köze, és nem tudhatják, hogy miért alakult úgy, ahogy. A legjobb, amit tehetsz, hogy csak azoknak beszélsz a szerelmi életedről, akik közel állnak hozzád, az olyanok véleményére pedig, akik csak félinformációkat hallottak - vagy még azokat sem -, egyáltalán nem adsz.

Ezt is szeretjük