Ciki, ha egy nő kezdeményez? Ezt gondolják a fiúk, és ezt a lányok
Megkérdeztük
Az első lépés megtétele vajon kinek a dolga?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ sokat változott az évszázadok alatt, míg korábban az udvarlás kizárólag a férfi részéről volt elfogadható viselkedés, addig ma már gyakran a nők azok, akik átvállalják a kezdeményezést.

Azt szerettük volna tudni, hogy ez a viselkedés ciki-e vagy, sem, így megkérdeztük az illetékeseket, hogy ők hogyan vélekednek. Íme, Áron - 21 - , Peti - 20 -, Kata - 19 - és Nelli -20 - véleménye!

Akik ragaszkodnak a hagyományokhoz

- Én régimódi lány vagyok, ráadásul a végletekig romantikus, ezért én sosem kezdeményezek. Azt nem mondanám, hogy ez ciki, mert nem egy barátnőm így talált párra, viszont tőlem nagyon idegen. Szeretem, ha egy pasi van annyira merész, hogy ő maga próbál bevágódni, mert számomra ez azt jelenti, hogy helyén van az önbizalma, tisztában van magával.

Ez igazán férfias tulajdonság, ami szerintem azért a legtöbb lány szívét megdobogtatja - mondta el Nelli.

- Én is azt szeretem, ha magam vadászhatom le a prédát - elnézést, hölgyeim - veszi át a szót Áron.

- Nem mondom, hogy nem legyezgeti a férfiúi hiúságomat, ha egy lány egy szórakozóhelyen odajön hozzám, de jobban szeretem én tenni a szépet a másiknak. Ez szerintem remek módszer az önbizalom növelésére, ráadásul sokkal érdekesebb úgy elnyerni a másik figyelmét, hogy a nagyobb része rajtam múlik. Bár tény az is, hogy némelyik lány nagyon könnyen letöri az ember szarvát, az általában nem esik jól.

A modern ifjak

Kata szerint egyáltalán nem baj, ha a lányok is kezükbe veszik az irányítást:
- Határozott lány vagyok, ezért szeretek én irányítani. Ha tetszik egy pasi, nem okoz különösebb gondot, hogy leszólítsam-e, vagy sem.

Az embernek semmi vesztenivalója nincs, vagy igent mondanak neki, vagy nem. Ez már a 21. század, a szerepek megváltoztak, szerintem egyáltalán nem gáz, ha egy lány kezdeményez.

- Én kifejezetten élvezem, hogyha a lányok kezdeményeznek - mondta el Peti. - Tetszik, hogy ennyire bevállalósak, hogy nem tartanak a következményektől. Ha egy lány odajön hozzám, biztos nem mondok neki nemet, mert értékelem, hogy volt benne annyi kurázsi, hogy meg merte tenni. Ugyanakkor, ha már ő lépett elsőnek, általában szeretem én továbbvinni a dolgokat, innentől kezdve azt gondolom, hogy a férfi dolga az udvarlás.

Ezt is szeretjük