Adj egy részt a civileknek!
Célegyenesben az 1%
Május 20-ig még van időd, hogy egy számodra szimpatikus szervezetnek ajánld fel adód 1%-át, még az adóbevallás után is. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Május 20-ig még rendelkezhetsz az szja 1%-áról valamely civilszervezet, vagy egyház és költségvetési előirányzat javára. A civilszervezetek adószámával kapcsolatban, vagy egyéb, az 1%-hoz kapcsolódó kérdésekben a Nonprofit Információs és Oktató Központ  - NIOK - Alapítvány nyújt információt az akár mobil telefonról is ingyenesen hívható 0680/200-274-es zöldszámon, illetve a www.nonprofit.hu/egyszazalek oldalon, remélve, hogy idén a korábbiaknál is jobban sikerült ösztönözni az adózókat az adományozás ezen formájára.

Május 20-ig még azok is elküldhetik az illetékes APEH kirendeltségre az 1%-os nyilatkozatukat, akik idén már beadták az adóbevallásukat, hiszen már harmadik éve, hogy a törvény lehetővé teszi, hogy utólag is elküldd a nyilatkozatot, ha elfelejtetted, vagy még nem ajánlottad föl az 1%-ot.

2010-ben is a beteg gyermekekkel és az gazdira váró állatokkal kapcsolatos egyesületek, alapítványok gyűjtötték a legnagyobb összegű 1%-os adományokat - a legsikeresebb szervezet 285 millió forintot -, ugyanakkor az együttesen legtöbbet gyűjtő terület az oktatási-, nevelési szervezetek köre, mivel az adózók olyan szervezeteknek adják az szja 1%-át, melyet személyesen is ismernek, és családtagjaik révén érintettek.

Hogy a felajánlás célba érjen

Sajnos még tavaly is sok volt az érvénytelen nyilatkozat! Nagyon fontos, hogy a ellenőrizd a kedvezményezett szervezet adatait, adószámát, és ha mód van rá, vedd fel a kapcsolatot a szimpatikus, támogatni kívánt szervezettel, hogy valóban gyűjtenek-e 1%-ot. De mindenekelőtt figyelj arra, hogy időben fizesd be az szja-t, hiszen emiatt nem ért célba, több mint 30 000 nyilatkozat!

A sikeresen beérkezett 1%-okkal kapcsolatban az interneten tudsz tájékozódni. Az 1%-ok felhasználásának átláthatósága érdekében a civilszervezeteknek az APEH felé kell elszámolniuk részletes adatokat megadva arról, hogy mire használták fel a kapott 1%-okat, majd ezen adatokat a KIM teszi közzé nyilvánosan a honlapján. Az információkat nonprofit.hu oldalon is, így az adakozók részletesebb képet kaphatnak arról, hogy milyen célokat szolgálnak adóforintjaik.

További információk az 1%-ról és a kedvezményezettek adószámáról, technikai számáról a www.nonprofit.hu és www.nemkellhos.hu oldalon találhatók.
Az információs zöldszám hívható az ország bármely hálózatából: 0680/200-074.

Nonprofit Információs és Oktató Központ - NIOK - Alapítvány
1024, Budapest, Margit körút. 43-45.
Tel.: +36 1 315 3151
Fax: +36 1 315 3366
Email: civil@niok.hu (%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1744250&banner=1744251&ord=RANDOM_NUMBER)%)
Ezt is szeretjük