Ettől félnek a legtöbben egy kapcsolat elején! Te meg mered tenni a párodnál?

Sokaknak gondot okoz, pedig természetes dolog.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kapcsolat elején még minden új, és ilyenkor nemcsak a párodat ismered meg fokozatosan, de még saját magadról is meglepő dolgokat tudhatsz meg: például azt, hogy nem megy a vécézés, amikor egy fedél alatt vagy a barátoddal.

Sokan bajban vannak, ha egy napnál többet töltenek együtt a szerelmükkel, mert a folyóügyeket még csak-csak elintézik, de a nagyobb dolgokhoz már nem jön az ihlet. Ez a probléma főleg a lányokat érinti: tudd meg, hogyan küzdheted le!

Ezért nem sikerül

A félelem az esetek többségében abból fakad, hogy még szégyenlős vagy a másik előtt, ami természetes. A másik ok az lehet, hogy eleinte mindenki próbálja a legjobb oldalát mutatni a szerelme előtt, és attól tart, hogy ha olyat tesz, ami kellemetlen szagokkal és hangokkal jár, akkor már kevésbé lesz hibátlan és vonzó a kedvese szemében.

Ideális esetben az idő megoldja a problémát, hiszen minél többet vagytok együtt, minél jobban megismeritek egymást, annál jobban ellazultok egymás társaságában, és már ezen a téren sem lesznek benned ilyen mértékű gátlások.

Ha azonban még hetek, hónapok elteltével sem javul a helyzet, ideje felhasználnod néhány mentőötletet, hiszen az egészséged is bánhatja, ha rendszeresen nem mész el vécére, amikor kellene, ráadásul az együtt töltött időre is rányomja a bélyegét az állandó kellemetlen közérzet.

A nyugalom a legfontosabb

Sajnos a testedet nem mindig sikerül átprogramozni az olyan gondolatokkal, hogy "a pasi is jár vécére", vagy hogy "nem fog ebből ügyet csinálni", még akkor sem, ha igazak. Ahhoz, hogy megszűnjön a kellemetlenség, először is nyugodt körülményeket kell teremteni, inger hiányában pedig hasznos lehet elfogyasztani egy csésze meleg tejet vagy tejeskávét.

Bátran mondd meg a pasidnak, hogy most kimész a mosdóba, de mivel szégyenlős vagy, szeretnéd, ha bekapcsolná a zenét és a szobában maradna, amíg vissza nem jössz. Így biztos lehetsz benne, hogy semmit nem hall és érez meg, amit nem akarsz, ez a tudat pedig megszünteti a nyomást. Ne foglalkozz semmivel, szánd magadra az időt!

Ha az zavar, hogy központi helyen van a mellékhelyiség, zárd be az ajtót, tégy egy kevés papírt a kagylóba, és résnyire nyisd ki az ablakot, vagy használj légfrissítőt - ez a hangok és a szagok mértékén is tompít. Egyébként akkor sem történik semmi, ha olykor kihallatszik valami: hidd el, egy értelmes ember sem hallgatózik az ajtó előtt, és nem foglalkozik ezzel.

Ha mégsem megy

Ha még hosszú idő után sem megy a dolog, az állandó hasfájás ellenére és a fenti praktikák bevetésével sem, lehet, hogy mélyebben gyökerezik a probléma, ám ilyenkor valószínűleg nem csak ebben az egy dologban nyilvánul meg. Gondolkodj el mélyen a kapcsolatotokról, és ha úgy érzed, hogy nem ott van a hiba, érdemes megfontolnod, hogy felkeresel egy pszichológust.

Ezt is szeretjük