Natalie Portman az idegösszeomlás szélén
A Fekete hattyú egy személyiség darabra hullásának egyszerre gyönyörű és drámai története. A hazai mozipremier február 17-én lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A film méltó utódja Darren Aronofsky korábbi munkáinak: a Rekviem és álomért, vagy A pankrátor című műveknek. Rendező ezúttal egy idegtépő pszicho-thrillert alkotott, mely összesen öt Oscar jelölést kapott: ebből az egyikre a főszereplő, Natalie Portman esélyes.

Fekete hattyú

A visszahúzódó, anyja árnyékában élő balerina Nina - Natalie Portman - elnyeri a Hattyúk tava előadás címszerepét. A művészeti vezető Leroy - Vincent Cassel - tökéletesnek titulálja a szerepre, azonban kétségei vannak a lány képességeit illetően a fekete hattyú megformálásban.

Az előadás során ugyanazon táncosnak kell előadnia a fehér hattyút, mint a feketét. Míg előbbi az ártatlanságot és a kecsességet, utóbbi az érzékiséget és csalfaságot hívatott megtestesíteni. Tehát mindkét szerep más egyéniséget kíván.

Leroy úgy véli egy másik balett-táncos lány, a könnyed és laza Lily - Mila Kunis - jobban képes megformálni a hattyú fekete énjét. A két balerina irigységgel meghintett barátsága, Nina ragaszkodása a szerephez, a testsanyargató, éjszakába nyúló gyakorlások és a tökéletességre való megrögzött törekvés egyre inkább megnyitja a balerina sötét énjét, mely úgy tűnik felőrli a lányt.

Nézd meg az előzetest!

Ha szeretnél egy kis ízelítőt kapni a Fekete hattyú történetéből, kíváncsi vagy mit adhat neked ez a drámai thriller, kattints az ajánlóra!

Ezt is szeretjük